Lokalna samouprava

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju sufinansira mere populacione politike u Pirotu

Grad Pirot i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju potpisali su ugovor o sufinansiranju mera populacione politike za realizaciju projektnih aktivnosti sa kojima je grad Pirot konkurisao na javni poziv. Projekat je predložen od strane Saveta za populacionu politiku grada Pirota. U projektu su definisane tri mere populacione politike i to, adaptacija vrtića „Neven“, uređenje dvorišta istog vrtića  i mera unapređenja reproduktivnog zdravlja žena i dijagnostike zdravlja ploda u trudnoći.

Gradu Pirotu su odlukom opredeljena sredstva u iznosu od 11.354.397 dinara, što je 60% vrednosti projekta a učešće grada je 40% ili 7.569.598 dinara.

Milena Dimitrijević, predsednica Saveta za populacionu politiku kaže da će se u vrtiću „Neven“ adaptirati  unutrašnjost objekta, urediće se fasada  i dvorište. Domu zdravlja Pirot su opredeljena sredstva za nabavku savremenog ginekološkog stola i kardiotokografskog aparata za preciznije i  sigurnije praćenje zdravlja ploda u trudnoći.dr milena dimitrijević

„Počelo se sa realizacijom projekta od strane lokalne samouprave a o svim projektnim aktivnostima izveštava se nadležno ministarstvo. Rok za završetak projekta je 20. novembar“ – kaže predsednica Saveta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker