Gradska hronika

Ministarstvo ugasilo, lokalna samouprava pokreće Saobraćajno školski centar

Zahvaljujući pomoći lokalne samouprave u Pirotu omogućen je nastavak funkcionisanja Saobraćajno školskog centra, koji je ugašen odlukom Ministarstva prosvete. Novčanu pomoć pružila je lokalna samouprava kroz finansiranje projekata od javnog značaja. Po rečima direktora OŠ “Sveti Sava” Marjana Rančića, uprkos brojnim dopisima Ministarstvu prosvete, čak i od strane Ministarstva saobraćaja, razumevanja u Ministarstvu prosvete da se ovaj veoma važan objekat u kome su znanje o saobraćaju u protekle tri decenije stekle na desetine hiljada mališana, nije bilo.

poligon

-Nismo naišli na razumevanju u Ministarstvu prosvete, čak i nakon dopisa iz Ministarstva saobraćaja u kome je navedeno da se planira otvaranje širom Srbije ovakvih saobraćajnih centara, kako bi deca naučila pravila ponašanja u saobraćaju i ne bi ginula zbog nepoznavanja pravila saobraćaja-kaže direktor Rančić.

poligon

Nekada jedini zaposleni u ovom Centru, a sada volonter, Dalibor Živković kaže da je nastavak funkcionisanja Saobraćajno školskog centra omogućen zahvaljujući projektu koji je odobrila lokalna samouprava.

-Mi smo se obratili za pomoć lokalnoj samoupravi, oni su nam izašli u susret i odobrili projekat “Bezbedna deca-sigurna deca” koji će omogućiti nastavak rada u drugom polugođu i rad sa učenicima četvrtog razreda svih naših osnovnih škola-kaže Živković.
Po rečima direktora Rančića, pomoć je zatražena i od fondacije Novaka Đokovića.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker