Ljudi velikog srca

Ministarstvo prosvete: Humanost pirotskih maturanata primer celoj Srbiji

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uputilo je pismo podrške maturantima Gimnazije u Pirotu, Ekonomske škole i Tehničke škole iz Pirota, njihovim roditeljima i nastavnicima, a povodom odluke da novac namenjen za svečanu matursku odeću opredele za lečenje bolesne dece, saopštilo je ovo Ministarstvo.

maturanti humanost ministarstvo
“Tom odlukom pokazali ste da ste odrasli i da ste spremni i za najteže ispite zrelosti koji vas očekuju tokom ličnog i profesionalnog napredovanja.Ponosni smo na vas, vašu čovekoljubivost i preduzimljivost. Vašim roditeljima i nastavnicima čestitamo na tome što su, vodeći vas ljubavlju i znanjem kroz detinjstvo i mladost, ugradili u vas najviše ljudske vrednosti. Upravo vaš primer poslužiće kao preporuka učeničkim parlamentima svih naših škola. Želimo vam uspešan nastavak obrazovanja, ostvarenje ličnih i profesionalnih želja i svaku ličnu i porodičnu sreću”, navodi se u pismu.

Maturanti pomenutih srednjih škola odlučili su da ove godine umesto kupovine skupih maturskih toaleta, novac uplate za lečenje najugroženijih sugrađana koji boluju od teških bolesti, a nemaju mogućnosti da se leče zbog izuzetno skupih terapija i zahvata.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker