Gradska hronika

Ministarstvo će voditi odlučujeće pregovore sa Turcima

Predstavnici turske kompanije “Link tekstil” danas borave u kompaniji “AHA Mura Prvi maj” kako bi se na licu mesta upoznali sa kapacitetima i situaciji u kojoj se nalazi ova fabrike, kazao je Pirotskim vestima Vladica Marinković, iz ASNS sindikata.

prvi maj pirot

Po Marinkovićevim rečima, glavne pregovore o sudbini pirotske kompanije vodiće Ministarstvo privrede u kome su danas turski investitori već imali sastanak o pirotskoj konfekciji, dok rukovodstvo pirotske fabrike ima zadatak da tokom boravka delegacije iz Turske upozna potencijalne investitore sa stvarnim stanjem u fabrici.

-Danas smo na kratko prisustvovali sastanku, ali su predstavnici turske kompanije još uvek u fabrici, obilaze hale i upoznavaju se sa situacijom u kojoj se nalazi fabrika. Ono što nas iz sindikata brine jeste šta će biti sa zaostalim platama radnika, sa njihovim statusom, neisplaćenim doprinosima i nadamo se da će i to biti rešeno. Ono što smo čuli jeste da će se ključni pregovori oko pirotske konfekcije sa turskim investitorima voditi u Ministarstvu privrede. Trenutno se još uvek ne zna da li je  u opticaju zakup kapaciteta ili kupovina fabrike, ali se nadamo da će nakon završetka posete i pregovora u Ministarstvu cela agonija naših radnika biti uspešno završena-kazao je Marinković Pirotskim vestima.

A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker