Lokalna samouprava

Ministarka turizma Bugarske obišla štand Pirota i Srbije na Sajmu turizma u Sofiji

Ministarka turizma Bugarske Nikolina Angelkova obišla je na Sajmu turizma koji se održava u Sofiji štandove Srbije, ali i štand Turističke organizacije Pirot (TOP), koji joj je bio posebno interesantan zbog činjenice da sve veći broj turista iz Bugaske dolazi u Pirot, kazao je Pirotskim vestima direktor TOP-a Bratislav Zlatkov. Ona se posebno interesovala za sada već odlično poznate pirotske specijalitete, pirotsku peglanu kobasicu i kačkavalj. 

-Turistička organizacija Pirot, šestu godinu zaredom učestvuje na Sajmu turizma, zajedno sa Turističkom organizacijom Srbije i još dvadesetak organizacija iz Srbije. Promovišemo kompletnu turističku ponudu grada Pirota i dešavanja u toku godine, kraći i vikend boravak u Pirotu i na selu, smeštaj u gradu i Planinarskom domu Dojkinci, gastronomiju našeg grada, programe obilaska manastira, vodopada, aktivni odmor u prirodi, manifestacije turističke i kulturno umetničke, sa najavama Festivala sira i kačkavalja u tvrdjavi Momčilov grad i Outdoor fest Jerma, koji je odlično prihvaćen prošle godine i sa čijom organizacijom nastavljamo i ove godine. Naravno za sve organizovane posete u programe boravka u Pirotu sigurno ulaze i poseta Muzeju, Mlekarskoj školi Pirot, srpskoj srednjevekovnoj tvrdjavi Momčilov grad, radionici za izradu pirotskog ćilima Damsko srce-kaže direktor Zlatkov.

Ministarka turizma Bugarske na štandu TOP

Na Sajmu turizma u Sofiji, na srpskom štandu danas su se predstavili i pirotski trubači Saše Pavlovica, kao najava predstojeceg sabora u Guči.
-Nakom Sofije, očekuje nas najveći Sajam turizma u regionu- Medjunarodni sajam turizma u Beogradu, od 22. do 25. februara 2018. Nastupom i predstavljanjem Turističke organizacije Pirot u Sofiji stalno se povećava dolazak posetilaca i turista iz ovog kraja, što se beleži i povećanjem noćenja u našem gradu-zaključuje Zlatkov.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker