Lokalna samouprava

Ministarka Čomić posetila Pirotski upravni okrug

Ministarka za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije Gordana Čomić, danas je posetila Pirotski upravni okrug, gde je sa načelnicom Draganom Tončić, predstavnicima lokalnih samouprava, civilnog društva, nacionalnih manjina i drugih akterima, razgovarala o oživljavanju Zakona o planskom sistemu i drugim važnim pitanjima.

– Imamo nameru da obiđemo svih 29 okruga i nacionalne savete u njima, a na jesen da vidimo šta je sve urađeno. Cilj nam je da oživimo Zakon o planskom sistemu, odnosno da se na svim nivoima vlasti odluke donose uz učešće svih relevantnih aktera, od nacionalnih saveta, civilnog društva, udruženja građana i drugih relevantnih aktera-kazala je ministarka Čomić.
Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tončić zahvalila se na važnoj poseti i dodala da sastanku sa ministarkom Čomić prisustvuju svi relevantni činioci, počev od predstavnika svih lokalnih samouprava na teritoriji Pirotskog okruga, Centra za socijalni rad, predstavnika nacionalnih manjina, civilnog društva-kazala je načelnica Tončić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker