Lokalna samoupravaSport

Ministar Udovičić:Otvoren najsavremeniji sportski objekat u Srbiji

Danas su ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić i predsednik opštine Pirot mr Vladan Vasić svečano otvorili Zatvoreni bazen u naselju Senjak. Ministar Udovičić tom prilikom je rekao, uz čestitke predsedniku Vasiću, da mu je ogromno zadovoljstvo i čast što prisustvuje otvaranju najsavremenijeg sportskog objekta u Srbiji. Ministar Udovičić istakao je Pirot kao primer ostalim gradovima u Srbiji jer je Pirot uspeo da najviše sredstava od svih gradova u Srbiji povuče iz fondova EU zbog čega će imati svu neophodnu podršku Vlade Srbije kako bi naš grad dobio još sportskih terena i drugih reprezentativnih objekata poput Zatvorenog bazena.

-S ponosom mogu da kažem da Pirot postaje grad sporta. Sada možemo očekivati da pored karatista, strelaca, fudbalera, Pirot izgradi nove šampione vaterpoliste, plivače, nove devojčice koje će ovde krenuti da treniraju sinhrono plivanje, ali ono što je najbitnije, Pirot danas daje mogućnost svojim građanima da se bave rekreacijom i sportom. Cilj svih nas je da omogućimo svim građanima da se bave sportom. Da sport ne bude privilegija, već da bude dostupan svim građanima Srbije i upravo ovakvi objekti to omogućavaju. Želim da se zahvalim predsedniku opštine što je istrajao u svojoj zamisli, jer svi imamu ideje, ali od ideje do realizacije je dug put, od deset godina, ali put koji je tek sad počeo. Izgradnjom ovakvog objekta smo na početku cilja od koga ne smemo da odustanemo, jer jedno je podariti građanima ovakav jedan savremeni objekat, ali staviti ga u funkciju, održavati, omogućiti svima da mogu da se bave rekreacijom i sportom je nešto što nam tek sada predstoji. Pozivam građane celog Pirotskog okruga da koriste ovaj objekat-kazao je Ministar Udovičić.

 On je dodao i da je Pirot pokazao da svojim marljivim mukotrpnim radom, svojim entuzijazmom može da doprinese kvalitetnijem i boljem životu svakog građanina.

-Zbog toga vam se zahvaljujem i uvek ćete imati podršku Vlade Srbije jer ste pokazali da to zaslužujete i pokazali ste svojom inicijativom da drugi treba da krenu vašim koracima. Pirot jeste grad koji je najviše povukao sredstava iz IPA fondova EU i upravo sa ovakvim jednim objektom, sa širenjem sportske infrastrukture, postaje lider ne samo u ovom delu Srbije, već i u ovom delu Balkana i ovom delu Erope-kazao je ministar Udovičić i dodao da će se Vlada Srbije potruditi da se Pirotu podari još više sportskih terena i još više sportske infrastrukture.

[envira-gallery id=”25655″]

 tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker