Lokalna samouprava

Ministar Udovičić: Pirot uvek bio primer za ostale gradove kada je o ulaganju u omladinu i sport reč

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Pirot i Belu Palanku, gde je istakao da je Grad Pirot već dugo primer ostalim gradovima u Srbiji kako se ulaže u sportsku infrastrukturu i stvaraju uslove za mlade i sportiste. 

Ministar Udovičić najpre je u Pirotu u OŠ “Sveti Sava” donirao sportsku opremu i rekvizite, zatim je sa gradonačelnikom Vasićem obišao Startap centar kao i gradilište terena sa veštačkom travom.

-Grad Pirot je pokazao da je odličan primer za druge lokalne sredine kako se kroz sinergiju između lokalnih samouprava, donosioca odluka na republičkom nivou, nevladinog sektora, stvaraju bolji uslovi za mlade i sportiste. OŠ “Sveti Sava” donirali smo dva gola, dve table sa obručima, mrežu za odbojku i 40 lopti. U prethodne tri godine četvrtinu škola u Srbiji smo opremili novim rekvizitima i sportskom opremom-poručio je Udovičić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se ministru Udovičiću na poseti i podsetio da je upravo ministar Udovičić svečano otvorio Zatvoreni bazen u Pirotu, pored koga se sada uveliko gradi veliki otvoreni bazen a Grad Pirot je otkupio i hotel Stadion pa se uveliko ostvaruje namera lokalne samouprave da Pirot postane veliki sportsko-turističko-rekreativni centar ne samo Jugoistočne Srbije, već i šire.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker