Lokalna samouprava

Ministar Udovičić: Lokalne sredine poput Pirota koje ulažnu mnogo u sport i grade sportsku infrastukturu, rađaju buduće šampione

Svaki put kada dođem u Pirot, očigledna je pozitivna promena, kazao je između ostalog ministar Udovičić

Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić izjavio je danas prilikom posete Pirotu gde je obišao prostorije ambulante Zavoda za sport i medicinsu sporta,  kazao je da je lokalna sredina poput Pirota, grada koji u omladinu i sport ulaže devet posto lokalnog budžeta, gradi kapitalne sportske objekte, upravo mesto gde nastaju budući šampioni.

Ministar Vanja Udovičić
Ministar Vanja Udovičić

-Kao ministru, ali i kao mladom čoveku,  vrlo mi je drago da čujem da gradonačelnik Vasić ima vrlo ambiciozne planove poput izgradnje otvorenog bazena, uređenje parkova pored kako bi se zaokružio ovaj veliki sportski kompleks koga čine i Zatovreni bazen i Gradski stadion. To može da bude mesto koje daje buduće šampione. Znamo da budući šampioni kreću upravo iz lokalnih sredina, znamo da su upravo lokalni fudbalski, košarkaški tereni, bazeni, mesta odakle kreću budući šampioni. Kada vidite da neko, poput Pirota, izdvaja devet posto budžeta za omladinu i sport vidite koliko je to snažno i značajno-kazao je ministar Udovičić.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić zahvalio se ministru na poseti.

-Drago mi je da je ministar još jednom imao priliku da vidi kako se razvija sportska infrastruktura u gradu. Mi imamo dobru saradnju sa Ministarstvom sporta i verujemo da će tako biti i u budućnosti-poručio je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker