Kultura

Ministar Šarčević: Pirot jedan od najboljih primera dobre prakse u Srbiji

Nakon obilaska Osnovne škole “8. septembar” i Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost” u Pirotu, ministar prosvete u Vladi Republike Srbije Mladen Šarčević, rekao je novinarima  da je Pirot odličan primer dobre saradnje grada sa obrazovnim institucijama jer grad snažno u svim aspektima podržava obrazovne institucije, a ima i odličnu saradnju sa ministarstvom.

-Hteo bih i ovom prilikom da pohvalim pirotsku lokalnu samoupravu i gradonačelnika Vasića. Ja sam u Pirotu bio više puta, a obišao sam i dve trećine svih ustanova u Srbiji i mogu reći da je Pirot pozitivan primer za mnoge u Srbiji. Bio sam nedavno u Mlekarskoj školi koja je jedinstven primer u Srbiji, čiji su proizvodi poznati širom Srbije i naših granica. Pirot ima vrhunsku Gimnaziju, ali i škola Mladost, koja je u ocenjivanju dobila maksimalnu ocenu. Drago mi je što sve đkole dobro rade i imaju uvek dobre ideje i predloge. – istakao je ministar Šarčević.

Prilikom poslednje posete Pirotu, ministar Šarčević je rekao da je najoptimističniju grupu ljudi video u Pirotu, u odnosu na veći deo ustanova u Srbiji.

-Drago mi je što sam od svih čuo da nema većih problema, jer kad nema problema, možemo da se posvetimo pametnijem razvoju. Od direktora svih ustanova, škola i vrtića čuo sam da lokalna samouprava podržava rad ovih ustanova i to realno u svim aspektima i to je jako dobro. To je odličan primer saradnje. – istakao je tada ministar Šarčević.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker