Lokalna samouprava

Ministar Ružić: Pirot ima racionalnu gradsku upravu, Ministarstvo će uvažiti tu činjenicu

Tokom svoje današnje posete Pirotu ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić istakao je da će Ministarstvo uvažiti činjenicu da Pirot ima racionalnu gradsku upravu, jednu od retkih u Srbiji koja ima manji broj zaposlenih od zakonom dozvoljenog. Ružić je dodao i da saradnja ministarstva na čijem je on čelu sa Gradom Pirotom izuzetno konstruktivna i korektna.  

-Želeo bih da istaknem zaista konstruktivnu i korektnu saradnju sa gradskom upravom i gradonačelnikom sa ministarstvom na čijem sam čelu. Kupovinom računarske opreme mislim da smo upravo na pragu onoga što i jeste intencija Vlade Srbije da profesionalizujemo državnu upravu, da olakšamo građanima da realizuju sve svoje poslove u upravnim stvarima na mnogo lakši, brži i ekonomičniji način. Važno je da imate u vidu da je u prethodnih godinu i po  dana u čitavoj Srbiji  540.000 navrata nije bilo potrebe da građanin uzme neki papir ili ode po dokument već je to radila sama uprava preko novih registara i mislim da je ta elektronska razmena podataka veoma značajna. Završili smo praktično sve matične knjige i venčanih i umrlih i rođenih. Sve one nalaze se u nacionalnom Data centru. Sada imamo javnu raspravu o centralnom registru stanovništva koje će objediniti 11 najvažnijih evidencija o svakom stanovniku Srbije tako da više nećemo imati situaciju da različite institucije na različite načine pristupa nekim podacima već će to sve biti unificirano na jednom mestu i to je veliki – krupan zalogaj u procesu digitalizacije, koja nije samo tehničko-tehnološki proces, već i društveni proces-kazao je ministar Ružić i dodao da je za pohvalu je gradska uprava u Pirotu sada po zaposlenom ima 1.3 računara.

Ministar Ružić – Pirot ima racionalnu gradsku upravu

-Svakako ćemo se truditi da imamo onaj broj zaposlenih da svaki zaposleni ima po jedan računar, imajući u vidu da gradska uprava u Pirotu ima manjak zaposlenih od zakonom dozvoljenog. Mi žemo uvažiti tu činjenicu da ste racionalni i da imate potrebu da uprava funkcioniše na pravi način u interesu građanki i građana Pirota. Važno je da u Pirot dođe još neka investicija, da stopu nezaposlenosti još više smanjimo. Piroćanci su vredan narod i mislim da Pirot to zaslužuje-kazao je ministar Ružić.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker