Korona virus

Ministar Nedimović: Poljoprivrednici mogu na njive, ali samo na mehanizaciji

Poljoprivrednici u Srbiji mogu ovig vikenda potpuno slobodno da izađu na njive i obavljaju prolećnu setvu, pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanizaciji, poručio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

On je za Tanjug rekao da će svi poljoprivednici, kao i svih prethodnih vikenda, moći slobodno da izađu na njive na traktorima kako bi obavljali prolećnu setvu, pre svega kukuruza i drugih kultura.

Potpuno slobodno neka izađu na svojim traktorima. Jako je važno da budu na svojim traktorima, na svojoj poljoprivrednoj mehanizaciji, kako ne bi bilo zloupotrebe i neće apsolutno biti nikavih problema“, rekao je Nedimović povodom zabrane kretanja od danas u 17 do ponedeljka u pet časova ujutro u sklopu mera za suzbijanje širenja korona virusa.

Ministar naglašava da je Vlada Srbije je potpuno svesna značaja hrane i poljoprivrede u ovom trenutku.

“Samo vas molim da svi budete odgovorni i svesni, da budete na svojim poljoprivrednim mašinama, a ne da neko pokušava da zloupotrebljava situaciju na jedan drugi način“, rekao je Nedimović.

On je dodao da prolećna setva može da se nastavi kako bi bilo zasađeno planiranih dva miliona hektara, što je, navodi, zadatak i obaveza.

Za poljoprivredne proizvođače je rekao da su izuzetno disciplinovani i da vode računa o svemu.

“Ako iko u ovom trenutku vodi računa o svemu, o bezbednosti države, o hrani i disciplini u pogledu covida, to su naši poljoprivrednici, tako da potpuno slobodno na njive i neće biti nikakvih problema samo pod uslovom da su na poljoprivednoj mehanziaciji“, rekao je Nedimović.

Naveo je i da je ministarstvo bilo maksimalno kooperativno u odnosu na poljoprivredne proizvođače i da će tako biti i dalje.

Izvor: Tanjug

Foto: Pirotske vesti

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker