Politika

Ministar Nedimović obišao GO SNS u Pirotu

Na poziv poverenika Gradskog odbora SNS Pirot Milana Jovanovića juče je ministar Branislav Nedimović posetio gradski odbor i održao sastanak u prostorijama povereništva.

Sastanku su prisustvovali načelnica Pirotskog okruga Dragana Tončić, pomoćnik gradonačelnika Bratislav Ćirić, predsednik opštine Bela Palanka, direktori republičkih i gradskih institucija i ustanova sa područja pirotskog okruga, odbornici SNS-a Pirot u Skupštini grada, koordinatori saveta stranke, kao i ljudi iz sfere poljoprivrede.

Mogao se čuti jasan stav ministra da se mora raditi u kontinuitetu i planski. Razvoj pirotskog kraja prepoznat je i važan na mapi prioriteta Ministarstva poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede, moglo se čuti danas tokom posete ministra Branislava Nedimovića.

U prostorijama Srpske napredne stranke u Pirotu, tokom razgovora sa ministrom mogla su se čuti pitanja i predlozi u vezi sa razvojem poljoprivrede pirotskog kraja, a jedan od konstruktivnih predloga bio je uvođenje poljočuvarske službe na lokalnom nivou kako bi se zaštitili i prizvođači i proizvodnja.

Ministar je, takođe, objasnio podrobnije pitanje subvencija poljoprivrednih parcela na većim nadmorskim visinama i najavio da će se, verovatno, subvencionisati usevi koji najbolje uspevaju na konkretnom podneblju (sa oko 80%). Govorilo se i o kultivaciji pašnjaka, donošenju novih mera, ali i o udruživanju poljoprivrednika u zadruge, s tim u vezi rečeno je da bi najbolje bilo formirati udruženja iz same baze.

Najveća pažnja posvećena je ministrovom izlaganju u vezi sa demografskom slikom naše zemlje, ali i pirotskog kraja. Nakon sastanka moglo se videti zadovoljstvo među učesnicima, naročito među onima koji se bave poljoprivredom zbog ministrovih sadržajnih odgovora i uputnih saveta.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker