Korona virus

Ministar Lončar: Za neopravdano podizanje cena dezinfekcionih sredstava odmah se šalju inspekcije

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar upozorio je da će se na informacije o neopravdanom podizanju cena maski, dezinfekcionih sredstava i sličnih proizvoda, momentalno slati mobilni timovi inspekcija na teren, kako bi se ova pojava suzbila.

Ministar Lončar je kazao da je dobio od građana mnogo fotografija sa računima koji su drastično uvećani, a odnose se na maske za lice ili na dezinfekciona sredstva.

-Formiraćemo odmah mobilne timove inspektora koji će na svaku prijavu od strane građana momentalno reagovati. Osim ove pojave, postoji još jedna vrsta zloupotrebe, a to je pravljenje totalno nepotrebnih zaliha proizvoda, iako nikakve potrebe za tim nema-kazao je ministar Lončar na konferenciji za štampu.

“Postoje dve vrste zloupotreba. Jedna od onih koji drže apoteke ili neke prodavnice, koji formiraju cene i prodaju maske i dezinfekciona sredstva. I druga – oni koji kupuju i ono što im ne treba”, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i pozvao sve građane na solidarnost.

Inspektori kontrolišu apoteke. Imena onih koji krše zakon po ovom osnovu biće javno saopštena, najavio ministar Ljajić

Ministar trgovine Rasim Ljajić kazao je da će inspektori pojačano kontrolisati apoteke a nakon dojava i prijava građana da se u pojedinim apotekama maske prodaju po cenama značajno većim od uobičajenih.

Po Ljajićevim rečima, nadzor će se sprovoditi na teritoriji cele zemlje, a imena svih koji po ovom osnovu krše zakon biće javno saopštena.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker