Gradska hronika

Ministar Ilic i Vasić u Krupcu:U Pirotu se radi i gradi

Ministar za vanredne situacija Velimir Ilić i gradopnačelnik Vladan Vasić, ocenili su danas u selu Krupac, da je Pirot siguran grad i da je u proteklom periodu uloženo puno toga kada je reč o odbrani od elementarnih nepogoda kao što su poplave.

 

image-Obišli smo bazen, kanale ,evo sada smo u selu Krupac i sa zadovoljstvom mogu da kažem da je sav novac uložen u odbranu od poplava utrošen namenski. Ulaže se i ovde da meštani vide da nisu prepušteni sami sebi, želimo da ih zadržimo na selu i da ne pravimo gradsku sirotinju koja će biti bez posla. Raduje podatak da ovde ima preko 500 grla krupne stoke i preko 2000 ovaca-rekao je Ilić, naglašavajući da se u Pirotu ozbiljno radi i da se misli o selima.

20151105_150038Predsednik opštine Vladan Vasić   naglasio  je,da je Pirot spreman za vanredne situacije, da su u proteklom periodu očišćeni mnogi kanali, napunjeni džakovi sa peskom. Sa investitorima koji uređuju korito Nišave dogovoreno je da se posao uradi  što je pre moguće, ali radovi između Golemog mosta pa naviše najverovatnije neće biti nastavljeni s obzirom na dolazeću zimu i padavine. Kada je reč o Krupcu on će biti prvo selo u pirotskoj opštini koje će naredne godine imati kompletnu infrastrukturu-zaključio je Vasić.

20151105155821U Krupcu su danas otpočeli radovi na asfaltiranju nekoliko sokaka. Uz Ilića i Vasića, na terenu je bio i Branislav Kostić, direktor Direkcije za izgradnju grada.

20151105155936-Ove sezone smo uradili preko 34.000 metara kvadratnih asfalta u raznim delopvima grada i u selima. Vrednost radova u Krupcu je 7,5 miliona dinara i za sledeću godinu nam ostaju još tri sokaka, tako da će selo  biti kompkletno asfaltirano. Do kraja ove sezone asfaltiraćemo Ulicu Ivana Gorana Kovačića i najkasnije do početka sledeće godine biće završeni radovi  na potisnom vodovodu za Ponor. Do sada su radovi završeni na polivini trase , što je oko 4,5 kilometara. Na toj dužini su  postavljene i  cevi-precizirao je Kostić.

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker