Kultura

Mini sajam knjiga u Pirotu na otvorenom

Juče, 6. novembra, počeo je Mini sajam knjiga u Pirotu. S obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju organizator, Dom kulture u Pirotu, odlučio je da se Sajam održi na otvorenom prostoru. Vremenske prilike su povoljne, relativno je toplo vreme, tako da ne treba sumnjati da će ljubitelji pisane reči moći i ovog puta, uprkos koroni, da sebi priušte kupovinu neke nove knjige. Subota je, pijačni dan, pa tokom prepodneva nije bilo mnogo posetilaca, ali se tek očekuje dobra posećenost.

Ema Kostić, predstavnik Izdavačke kuće ” Maki book” Beograd, je redovan učesnik sajmova knjiga u Pirotu, više od deset godina. Pored ostalog, rekla nam je da u Pirot rado dolazi, a zašto ne i sada iako je epidemija. Hrabre parti sreća, lepo je vreme, pa je i zbog toga srećna jer će ljudi doći, a “Maki book”  uvek ima šta da ponudi.

“Eto, vidite, dobro smo se organizovali, obezbedili dovoljnu distancu i ostale mere zaštite i, s obzirom da je Sajam počeo juče, tek očekujemo dobru posećenost. Imamo veliki izbor knjiga, svi žanrovi su zastupljeni, ima dosta fantastike i dečjih knjiga, knjiga za najmlađe sa tvrdim koricama, to se najviše i kupuje, tu su dela savremenih pisaca, aktuelna izdanja, i naravno klasici. Mislim da je sve zastupljeno što  može da interesuje posetioce i ljude koji vole knjigu” izjavila je za Pirotske vesti, Ema Kostić.

Prema informaciji koju smo dobili u  Domu kulture, na Sajmu učestvuju beogradski izdavači: Ind Media, Lento, Laguna, Maki book, Beoknjiga i Mali Princ.

Sajam traje do 14. novembra i biće otvoren od 10 do 20 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker