Obrazovanje

Milutin Bačlija i Miroslav Gogov – učenici generacije Tehničke škole

Tehnička škola u Pirotu, ove 2020/21. školske godine, izabrala je dva učenika koji su poneli laskavo priznanje – učenik generacije. To su Milutin Bačlija i Miroslav Gogov, obojica učesnici brojnih takmičenja na kojima su postigli zavidne rezultate. Milutin je učestvovao na obe Srpske informatičke olimpijade i osvajač je prvog mesta na državnom nivou iz programiranja. 

Biti đak generacije je izuzetna čast kaže Miroslav Gogov. Jednaku pažnju posvećuje svim predmetima, ali je na takmičenjima pokazao najbolje rezultate iz srpskog jezika i književnosti i istorije. Istorija je nauka koja ga posebno interesuje i bio je državni prvak, upravo, iz ovog predmeta. 

Dragana Marinković, razredni starešina Miroslava Gogova, o svom učeniku ima samo reči hvale. Od prvog dana svog školovanja pokazao je veliko interesovanje za sve predmete, ali je više bio orijentisan ka društvenim naukama. Nažalost, zbog epidemiološke situacije nije učestvovao na takmičenjima iz oblasti saobraćaja.

Nastavnik, Boban Blagojević, bio je velika podrška Milutinu Bačliji na takmičenjima iz programiranja. Blagojević kaže da je bio privilegovan što je imao zadovoljstvo da radi sa učenikom kakav je Milutin Bačlija.

“Od svih mojih učenika, koje sam učio programiranju, Milutin je izrazito bolji i mnogo odskače. Brzo rešava probleme, genijalan je. Sam uspeh koji je postigao rezultat je upornog rada i truda. Moja uloga je tu bila da mu samo dam podršku i dobru osnovu. On je samostalno unapredio svoje znanje i dostigao visok nivo. Ono što još mogu da kažem on je izuzetno skroman, dobar, požrtvovan. Mislim da ga vole svi iz generacije, omiljen je u društvu, a i profesori ga obožavaju. Uostalom, i celo njegovo odeljenje je izuzetno, pre svega su kvalitetni ljudi, što je nama vrlo bitno. Ono što bismo želeli jeste da nastave sa ovakvim radom, da postanu dobri stručnjaci i da ostanu u sredini gde su ponikli” – rekao je Blagojević.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker