Sport

Miloš Nikolić: Radnički će uvek biti moja druga kuća

Više od 300 utakmica u dresu Radničkog iz Pirota, više od dve decenije u klubu sa Nišave, kapitenska traka u svim selekcijama Radničkog, kapiten reprezentacije Regiona Istočne Srbije, samo su neki od podataka iz bogate fudbalske karijere Miloša Nikolića, standardnog prvotimca Belih koji je nedavno doneo jednu od najtežih odluka – da prestane sa aktivnim igranjem fudbala. Najsrećniji momenat u karijeri bio mi je plasman u Prvu ligu sa ekipom Radničkog nakon pobede u Jagodini i veličanstven doček u centru grada, kada su hiljade Piroćanaca izašle na ulice da dočekaju ekipu čiji sam bio deo, a koja je ušla u klupsku istoriju, kaže Nikolić. On dodaje da su mu planovi, osim profesionalne karijere u nastavi, da i dalje ostane u Radničkom, i to kao trener mlađih kategorija. 

U razgovoru za Pirotske vesti Nikolić se priseća najradosnijih trenutaka u Radničkom, ali i jednog od najvećih uspeha u njegovoj karijeri van Pirota, a to je plasman u četvrtinu finala Kupa Srbije sa ekipom Sinđelića i utakmica protiv beogradskog Partizana, tadašnjeg učesnika Lige šampiona.

https://www.pirotskevesti.rs/sport/pirot-je-radnicki-beli-u-prvoj-ligi-foto-galerija/

Najdraži momenat mi je svakako doček autobusa sa fudbalerima u centru grada sa trubačima, navijačima i velikim brojem simpatizera Radničkog. Takvi momenti se ne zaboravljaju. Sa druge strane, najteži momenat u karijeri mi je bila odluka, koju sam doneo nedavno u želji da se više posvetim profesionalnoj karijeri na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i posebno porodici, da napustim aktivno igranje fudbala. Kada više od dve decenije provedete u klubu i fudbalu, imate veliku čast da nosite kapitenske trake u svim selekcijama Radničkog, takva odluka ne donosi se olako i zaista predstavlja jedan težak momenat. Ipak, zahvaljujući pozivu od strane aktuelnog predsednika kluba Zorana Nikolića, ja ću uskoro početi da pohađam kurs za trenersku “UEFA B licencu” pa ću verovatno nakon toga početi da radim sa mladim nadama pirotskog fudbala. To će mi biti velika čast i trudiću se da sve svoje iskustvo i znanje, prenesem i pomognem da pirotski fudbal dobije nova velika imena koja će značiti i van Pirota, a zašto da ne, i van zemlje-kaže Nikolić, koji je inače ponosni otac petogodišnjeg Jakova i jednogodišnjeg Nikše.

Miloš je student druge godine doktorskih studija na Fakultetu sa sport i turizam TIMS, od oktobra će biti i predavač na Visokoj strukovnoj školi za obrazovanje vaspitača u Pirotu i počeće da se bavi naučnim radom. 

-Od prvog oktobra radiću i kao asistent u VŠSS za obrazovanje vaspitača u Pirotu na predmetu Metodika fizičkog vaspitanja. Trudiću se da iskustvo i znanje koje steknem radeći u prestižnoj visokoškolskoj ustanovi koristim i u radu sa mladim nadama Radničkog, ali i obratno, da svojim budućim studentima dočaram sve čari fudbala, ali i sporta generalno, jer je bavljenje sportom najbolji način da se nauči mnogo dragocenih lekcija o životu uopšte-kaže Nikolić.

 

Fakti:

-Odigrao više od 300 utakmica u Radničkom

-Kapiten u svim selekcijama kluba

-2000. godine proglašen najboljim fudbalerom do 12 godina u okviru akcije “Sport u okrugu”

-2002. godine – dobitnik priznanja “Oni dolaze”, u kategoriji fudbalera od 14 do 17 godina

-2001. godine na poziv selektora kadetske reprezentacije Jugoslavije igrao prijateljsku utakmicu sa Mađarskom

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker