Sport

Miljan Rančić Munja mogao bi da postane prvi pirotski olimpijac u modernoj istoriji grada!

Aprila će Rančić, zahvaljujući podršci Grada Pirota, učestvovati na kvalifikacionom turniru u Rio De Ženeiru

Naš sugrađanin Miljan Rančić Munja, mogao bi da postane prvi pirotski olimpijac, s obzirom da se i njegova disciplina u kojoj je oduševio Evropu – brejkdens, nalazi na spisku olimpijskih disciplina od kad je Međunarodni olimpijski komitet odlučio da se naredne godine na Olimpijadi pojave i najbolji svetski brejkdenseri.

Miljan Rančić izuzetno se uspešno bavi brejkdenskom, njegove veštine dovedene su do nivoa umetnosti. Želeo bih da se zahvalim i Gradu Pirotu koji mi je pomogao da se pojavim aprila na kvalifikacionom turniru u Rio De Ženeiru-kazao je Rančić i dodao:

foto – privatna arhiva Munje Rančića

-Brejkdens svakako ima kvalitet da bude olimpijska disciplina ali iskreno se nisam nadao da će to biti tako brzo-kazao je Rančić u svom gostovanju u Beogradskom programu RTS-a.

Inače, sada već daleke 1984. godine, jedan od najuspešnijih pirotskih sportista svih vremena Dragan Mladenović Musa učestvovao je i bio član zlatne olimpijske rukometne reprezentacije tadašnje SFRJ u Los Anđelosu, u SAD. Dve godine kasnije, u Švajcarskoj, Mladenović je osvojio i titulu svetskog šampiona.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker