Lokalna samouprava

Milena Dimitrijević, predsednica Skupštine: “Donete odluke pokazuju koliko se radi, gradi i brine o kvalitetu života sugrađana”

Predsednica Skupštine grada Pirota, Milena Dimitrijević, ocenila je rad današnje Skupštine kao vrlo efikasan a donate odluke potvrđuju koliko se u gradu radi, gradi i brine za što bolje funkcionisanje i kvalitetniji život svih građana.  Polovina usvojenih odluka je iz oblasti urbanizma i stambeno komunalne delatnosti, usvojena je  odluka o završnom računu, odluka o promeni vlasničke strukture akcija Slobodne zone kao i odluka o interventnoj novčanoj pomoći sugrađanima kojima je takav vid pomoći potreban.  Na današnjoj sednici, odbornici  Skupštine usvojili su Etički kodeks funkcionera lokalne samouprave.

Predsedica Skupštine istakla je da su dbornici usvojili brojne odluke koje potvrđuju koliko se radi i kojima grad može da se ponosi, kao što je javno parkiralište kod Tvrđave sa novih 38 mesta, dva za invalide, elektropunjač i tri slobodna mesta za punjenje električnih vozila.  Usvojena je  odluka o javnom osvetljenju na teritoriji grada Pirota kojom se razgraničavaju kompetencije između JP Komunalac i privatnog partnera.

Dimitrijevićeva je istakla novu meru iz oblasti socijalne zaštite koja podrazumeva interventno izdvajanje sredstava u visini do pet prosečnih plata za hitne I nepredviđene slučajeve. “Mi nismo imali poziciju sa koje smo mogli da izađemo u susret građanima pa smo do sada pomagali iz tekuće budžetske reserve. Sada imamo poziciju za interventnu novčanu pomoć gde ćemo moći našim sugrađanima da pomognemo kada se nađu u teškom položaju, bilo da se radi o elementarnim nepogodama, ili o teškoj bolesti članova porodice” – istakla je predsednica Skupštine.

Odbornici Skupštine grada usvojili su Etički kodeks funkcionera. Predsednica je podsetila da je reč o skupu moralnih načela kojima ljudi koji su na javnim funkcijama morajau da se rukovode. “Dvanaest načela u ovom važnom dokumentu za lokalnu samoupravu, poput vladavine prava, odgovornosti, profesionalnosti, domaćinsko upravljanje, poštovanje izborne volje građana” – kaže predsednica Skupštine.

Odbornici su usvojili odluku o preuzimanju kompleksa otvorenog kupališta od Grada u dalju nadležnost  Sportskog centra Pirot.  Milena Dimitrijević, podsetila je građane na otvaranje kupališnog kompleksa koje je zakazano za 10. jun. “Još jednom pozivanm sve Piroćance da dođu na otvaranje, kapije će biti otvorene od 11 sati do kasnih večernjih sati sa mnogo sportskog i kulturnog sadržaja.” – rekla je predsednica Skupštine i podsetila da je reč o investiciji vrednoj 500 miliona dinara. Ona je istakla i značaj novog poligona koji će omogućiti građanima da obuku za vozače prolaz na jednom nvom, uređenom prostoru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker