Obrazovanje

Milan Božić: Zahvaljujući gradu Pirotu opremljenost Tehničke škole je na izuzetnom nivou

Redovno, permanentno ulaganje u osavremenjavanje uslova rada i nabavku neophodne opreme za nastavni proces Tehničku školu u Pirotu svrstava u red najbolje opremljenih srednjih škola u Srbiji. Samim tim, interesovanje učenika za smerove ove Škole je izuzetno, tako da je i ove godine plan upisa realizovan još u prvom upisnom krugu. Velika, možda i najveća, zasluga za takvo stanje u Školi kaže, direktor, Milan Božić, pripada lokalnoj samoupravi grada Pirota.

Tehnička škola u Pirotu oprema se iz više izvora, a jedan od glavnih finansijera kaže, direktor, Milan Božić, je grad Pirot.

“Iz budžeta grada Tehničkoj školi je opredeljeno milion dinara za nabavku računarske opreme i video bimova. Ova nabavka je u završnoj fazi, pitanje je dana kada će sva oprema biti u Školi. Grad Pirot je, takođe, nama dodelio još milion dinara, mimo budžeta, za kupovinu opreme za zavarivanje. Tu se podrazumeva nabavka po jednog aparata za zavarivanje, za tri tipa zavarivanja i zaštitna oprema. Ta oprema će biti korišćena u obrazovanju odraslih, ali i u redovnoj nastavi u oblasti rada mašinstva. Nabavka je, takođe, u završnoj fazi. Aparate za zavarivanje smo dobili, preostaje isporuka zaštitne opreme kako bismo sve to kompletirali. Da podsetim da je lokalna samouprava pre nekoliko godina učestvovala u kupovini industrijskog CNC struga. Malo koja škola u Srbiji poseduje takav industrijski CNC strug. Isto tako, grad Pirot je kupio automobil fijat panda koji se koristi na smerovima vozač motornih vozila i tehničar drumskog saobraćaja. Naši učenici imaju besplatno polaganje za B i C kategoriju”- izjavio je Božić.

Božić dodaje da je u planu za sledeću godinu, ponovo uz pomoć budžeta grada Pirota, unapređenje kvaliteta video nadzora, postavljanje digitalnih kamera i alarmnog sistema, s obzirom na vrednost raspoložive opreme u Školi.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker