Lokalna samouprava

Mijalković: Kompleks zgrada na Zapadnom keju novi kvalitet života i stanovanja u Pirotu

U poslednje tri godine izgrađeno 20 stambenih zgrada u Pirotu

Prostor pored mosta “Gazela” na Nišavi, ili Zapadni kej, za veoma kratko vreme drastično je promenio svoj izgled. Izgrađen je veliki tržni centar “Lidl”, nastavljeno je uređenje Keja, izgrađena je saobraćajnica do novih stambenih zgrada, uređen je  dvorišni prostorom oplemenjen zelenilom. Ono što je pre izvesnog vremena najavio investitor, Boban Mijalković, građevinski radovi realizuju se planiranom dinamikom. Dve stambene jedinice, građene po novim standardima u građevinarstvu useljene su, u toku je izgradnja trećeg objekta , a uskoro se očekuje početak još jedne, planom predviđene, stambene zgrade.

stanogradnja

Načelnik Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne i inspekcijske poslove Bojan Pešić kazao je u razgovoru za Pirotske vesti kaže da je u poslednje tri godine izdato 20 građevinskih dozvola za izgradnju stambenih zgrada, kao i 105 građevinskih dozvola za individualne stambene objekte.

-Ako imamo u vidu da su to stambene zgrade sa 20 i više stanova onda dobijamo impozantnu cifru o tome koliko je stanova izgrađeno. Razloge tome treba tražiti u velikom interesovanju kupaca, a investitori nemaju problema oko prodaje stanova. U ovom trenutku pripremamo izdavanje građevinske dozvole za tri nove stambene zgrade. Reč je o lokacijama koje su užem centru grada, Senjak, Zapadni Kej, Ulica Srpskih vladara-navodi Pešić.

Investitor na izgradnji kompleksa Zapadni kej, Boban Mijalković, vlasnik firme Borjana, kazao je za Pirotske vesti da se izgradnja ovog kompleksa koji je postavio nove, visoke standarde u kvalitetu življenja u našem gradu, odvija planiranom dinamikom.

“Ono što smo obećali pre nešto manje od tri godine privodimo kraju. Trenutno je oko 60 do 70 posto investicije realizovano. Nadam se da ćemo do kraja sledeće godine završiti ceo ovaj kompleks sa ukupno 210 stanova. Pored stambenog prostora ima dosta sadržaja koji su u funkciji stanara, i onih koji koriste blagodeti ovog kompleksa. Vrednost investicije je blizu 7 miliona evra. Kada je u pitanju prodaja stanova nemamo nikakvih problema. Prve dve zgrade su useljene. Treća zgrada se gradi, ona je rezervisana i prodata, a za nekoliko dana je u planu početak izgradnje četvrte zgrade, i već je rezervisano oko 80 posto stanova. Prezadovoljni smo interesovanjem za kupovinu stanova u kompleksu Zapadni kej, nadmašilo je naše očekivanje”- izjavio je Mijalković.

Mijalković je još istakao da je u izgradnji objekata primenjen sasvim novi pristup. Zgrade su na visokom nivou energetske efikasnosti, sa malim troškovima grejanja, hlađenja i ukupnog održavanja. U okviru kompleksa zgrada planirane su i propratne delatnosti, već je tu Lidl, u planu je nov trgovinski centar, koji će do kraja godine biti završen, i sve to pruža novi kvalitet života i stanovanja u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker