Lokalna samouprava

Miholjski susreti sela u Malom Jovanovcu: Praznik i za oči i za dušu! (foto-video)

Danas se u Malom Jovanovcu održava manifestacija Miholjski susreti sela na kojoj su vredni meštani sela na Kružnom putu, ali i drugih okolnih sela, izložili izuzetne proizvode iz svojih poljoprivrednih gazdinstava, uz nezaobilazne prasiće na ražnju i brojne druge đakonije.

-Za nas su sela veoma važna i drago mi je da postoje ovakve manifestacije koju organizujemo uz pomoć Ministarstva za brigu o selu. Mislim da sela Kružnom puta imaju mnogo čime da se pohvale, i infrastrukturom i kvalitetom života. Imaju besprekornu vodu, više sela ima kanalizaciju, u nekima će da se radi, renovirali smo škole, crkve, izdvajamo značajne subvencije za poljoprivredu. Poruka koja se sama po sebi nameće iz svega ovoga je da na selu može kvalitetno da se živi-poručio je Vasić.

Pomoćnik gradonačelnika, resorno zadužen za oblast poljoprivrede, Vidojko Panajotović, zahvalio se Ministarstvu za brigu o selu za podršku ovoj manifestaciji.

-Prošle godine je bila ovakva manifestacija u Dojkincima, bilo je vrlo dobro organizovano, sada ovde u Malom Jovanovcu. I ovde je puno ljudi, što mi je posebno drago. Moramo da uradimo nešto da oživimo i ovaj deo Pirota. Svi mi pričamo o selu, a u stvari vrlo malo ulažemo u ovakve manifestacije. Mislim da je ovo veoma dobra manifestacija i još jednom se zahvaljujem Ministarstvu za brigu o selu na podršci. Sledeće godine ćemo ponovo konkurisati  i da će neko drugo selo dobiti ovakvu manifestaciju-kazao je Panajotović.

Bratislav Kovačević, koji sa svojom porodicom godinama proizvodi pčelinje proizvode kaže za PV da je veoma značajno to što postoje manifestacija poput ove gde poljoprivredni proizvođači mogu da predstave svoje proizvode.

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker