Sport

Mihajlo Mitić sa juniorima Bajerna osvojio prvenstvo Nemačke

Mladi pirotski košarkaški trener Mihajlo Mitić, koji je uspešno vodio i KK Pirot a odnedavno je pomoćni trener juniorske selekcije košarkaškog kluba Bajerna iz Minhena, sa svojom selekcijom uspeo je da osvoji prvenstvo Nemačke za juniore. Mihajlo paralelno pohađa, već treću godinu FIBA školu za košarkaške trenere koji rade sa mlađim selekcijama, ove godine mu  je završna godina i nakon toga će dobiti FIBA licencu. Na ovoj školi Mitić je učio i uči od vodećih evropskih stratega među kojima je svakako i legendarni trener svetske košarke, takođe Piroćanac Svetislav Kari Pešić. 

Mihajlo u razgovoru za Pirotske vesti kaže da je dolaskih srpskih stručnjaka, pre svega Marka Pešića, a kasnije i Svetislava Pešića, od 2011. godine počela velika ekspanzija košarke u Bajernu. Ubrzo nakon dolaska Pešića usledila je i prva titula za Bajern.

Za veliki napredak košarke u Bajernu zaslužan je još jedan mladi košarkaški trener Oliver Kostić, koji je doveden u momentu kada je nakon uspeha prvog tima počelo da se maksimalno radi na poboljšanju rada u mlađim selekcijama. Kostić je sada uspešan trener prvog tima Bajerna, a Mitić je počeo svoju karijeru u Bajernu kao pomoćni trener juniorske selekcije i asistent je Demond Grinu, legendi nemačke košarke.

Mitić na klupi KK Pirota

-Oliver Kostić je odlično postavio sistem rada u mlađim selekcijama, o čemu svedoči i činjenica da smo zadnjih nekoliko godina stalni učesnici završnih turnira za mlađe selekcije. Ove godine, tačnije pre nedelju dana uspeli smo da osvojimo prvo mesto na Fajnal for turniru za juniorske selekcije. U fajnal for plasirali smo se sa samo dva poraza, u polufinalu smo igrali finale pre finala, sa izvanrednom ekipom Albe, tu smo uspeli da trijumfujemo i u finalu smo savladali ekipu Bamberga i ponovili uspeh iz ranijih godina-kaže Mitić za Pirotske vesti.

Mihajlo kaže i da redovno prati igre svog nekadašnjeg kluba – KK Pirota i da ga raduje da postoji kontinuitet kada su u pitanju rezultati i igre pirotskog kluba.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker