Gradska hronika

Migrant se utopio u Nišavi

Kako Pirotske vesti nezvanično saznaju, muškarac  čije je beživotno telo  izvučeno iz NIšave je migrant koji je u nabujalu Nišavu upao nedaleko od mosta Gazela. Policija radi na identifikaciji leša. 

U Policijskoj upravi Pirot navode da su u cilju očuvanja bezbednosti građana Pirota, policijske patrole  pojačane već godinama unazad, a pripadnici Policijske uprave u Pirotu, zajedno sa Regionalnim centrom granične policije prema Bugarskoj, svakodnevno preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti, pa su tako od početka ove godine sprečili 458 migranata da ilegalno uđu u Srbiju.

Policija je u 2022. godini, otkrila 40 osoba koje su prevozile migrante i oni su procesuirani za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, dok je u januaru i februaru za ovo krivično delo u saradnji sa nadležnim tužilaštvom procesuirano 11 osoba. U toku prethodne godine, na teritoriji Policijske uprave Pirot, otkriveno je ukupno 5.717 iregularnih migranata, a od početka ove 1.235 i oni se uglavnom smeštaju u prihvatne centre gde im se obezbeđuje adekvatan smeštaj. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova će nastaviti da preduzimaju sve mere I radnje iz svoje nadležnosti kako bi naši građani i migranti, bili bezbedni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker