MHE – zaštita prirode i svih njenih resursa jedan od najvažnijijih prioriteta

Polazeći od činjenice da su javnost i transparentnost osnovni principi u našem radu, ovim saopštenjem još jednom naglašavamo da je za nas zaštita prirode i svih njenih resursa jedan od najvažnijijih prioriteta, navode potpisnici današnjeg saopštenja za javnost, Vladan Vasić –  Koalicija za Pirot, Milan Jovanović – poverenik GO SNS Pirot i Vidojko Panajotović  – predsednik GO SPS Pirot.

Ilustracija – Foto: Aleksandar Ćirić

Veoma je važno jasno naglasiti da smo mi za zaštitu naših reka koje smatramo neprocenjivim darom prirode. Sa druge strane, podržavamo razvoj samo ukoliko nije u sukobu sa prirodom, dakle, održivi razvoj koji stvara uslove za dugoročno očuvanje ljudskog društva i njegovog okruženja.

Zbog svega toga, apelujemo na nadležne institucije i nadležne organe vlasti, da još jedanput, a s obzirom na javno iskazanu gradjansku svest o izgradnji mini hidroelektrana u zaštićenom području Stare planine, preispitaju činjenice i pozitivne propise u vezi sa time. Nakon toga, očekujemo da će zauzeti definitivan i jedinstven stav o izgradnji mini hidroelektrana u zaštićenim područjima.

Rad lokalne samouprave definisan je pozitivno pravnim propisima koji moraju predstavljati odraz interesa društvene zajednice i društvenih potreba. Zbog svega toga, nastojimo da u okviru zakona i ovlašćenja lokalne samouprave zaštitimo prirodne resurse koji su nam od prirode dati, navodi se u saopštenju.

Saopštenje za javnost

Pirot, 24.avgust 2018.godine

1 Komentar

  1. Toma

    27.08.2018. at 16:09

    A sad se pravite ludi, vi kao ništa ne znate, vi ste uz narod… Sramota da se narod ovako ostavi da se bori sam!

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar