Lokalna samouprava

MHE – zaštita prirode i svih njenih resursa jedan od najvažnijijih prioriteta

Polazeći od činjenice da su javnost i transparentnost osnovni principi u našem radu, ovim saopštenjem još jednom naglašavamo da je za nas zaštita prirode i svih njenih resursa jedan od najvažnijijih prioriteta, navode potpisnici današnjeg saopštenja za javnost, Vladan Vasić –  Koalicija za Pirot, Milan Jovanović – poverenik GO SNS Pirot i Vidojko Panajotović  – predsednik GO SPS Pirot.

Ilustracija – Foto: Aleksandar Ćirić

Veoma je važno jasno naglasiti da smo mi za zaštitu naših reka koje smatramo neprocenjivim darom prirode. Sa druge strane, podržavamo razvoj samo ukoliko nije u sukobu sa prirodom, dakle, održivi razvoj koji stvara uslove za dugoročno očuvanje ljudskog društva i njegovog okruženja.

Zbog svega toga, apelujemo na nadležne institucije i nadležne organe vlasti, da još jedanput, a s obzirom na javno iskazanu gradjansku svest o izgradnji mini hidroelektrana u zaštićenom području Stare planine, preispitaju činjenice i pozitivne propise u vezi sa time. Nakon toga, očekujemo da će zauzeti definitivan i jedinstven stav o izgradnji mini hidroelektrana u zaštićenim područjima.

Rad lokalne samouprave definisan je pozitivno pravnim propisima koji moraju predstavljati odraz interesa društvene zajednice i društvenih potreba. Zbog svega toga, nastojimo da u okviru zakona i ovlašćenja lokalne samouprave zaštitimo prirodne resurse koji su nam od prirode dati, navodi se u saopštenju.

Saopštenje za javnost

Pirot, 24.avgust 2018.godine

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker