Gradska hronika

Meštani Sukova uredili centar sela i deo potoka koji se uliva u Jermu

Sunčani februarski dani  podstakli su meštane Sukova da se organizuju i očiste centar sela oko spomenika palim borcima u oslobodilačkim ratovima, pored kojeg prolazi put koji vodi prema Sukovskom  i Poganovskom manastiru. Inicijativa o uređenju sela potekla je od Saveta mesne zajednice i fb grupe  „Svi koji vole Sukovo“.

Pored poteza oko spomenika, tridesetak meštana, među kojima i deca,  očistilo je i deo  potoka koji se uliva u Jermu. Marina Dimov, članica Saveta mesne zajednice kaže da je akcija pokrenuta preko fejsbuk grupe i da je naišla na odličan odziv meštana. „Ovo je početak akcija koje planiramo da realizujemo.  Očistili smo  centar sela i  deo potoka kao i igralište  sa dečjim rekvizitima.  Meštani su  koristili svoju mehinizciju da bi se uklonio otpad. Imamo obećanje iz  Komunalca  da će od ponedeljka doći da uklone smeće i šiblje“- kaže Marina Dimov.

Prema njenim rečima u uplanu su i druge akcije. „Očistićemo celokorito potoka, kupalište „Tople“ gde već postoji mobilijar za izletnike koji ćemo u dogovoru sa Turističkom organizacijom obogatiti  novim sadržiajima. U planu nam je i da pokrenemo inicijatuivu za  obnovu Doma kulture u selu“ – kaže članica Saveta MZ Sukovo, Marina Dimov.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker