Kultura

Mešoviti hor Doma kulture na međunarodnom festivalu „Černomorski zvuci“

Mešoviti hor Doma kulture Pirot učestvovaće na festivalu „Černomorski zvuci“ koji se održava u bugarskom gradu Balčiku, od 12. juna do  16. juna. Festival okuplja horove iz celog sveta koji prethodno prolaze selekciju stručnog žirija.

Dirigent hora Doma kulture, Silvija Nešić, kaže da je i sama bila učesnik ovog festivala i da je poučena dobrim iskustvom odgovorila na poziv  organizatora a nakon prve selekcije mešoviti hor Doma kulture Pirot dobio je potvrdu o učešću na  međunarodnom festivalu  „Černomorski zvuci“ .

„Pored nastupa i našeg predstavljanja, tokom trajanja festivala obići ćemo sve značajne atrakcije samog grada Balčika. Predstavićemo se raznovrsnim repertoarom, pored  muzike srpskih kompozitora predstavićemo se i jednom grčkom kompozicijom, jednom romskom  numerom i jednom bugarskom kompozicijom. Pevaćemo i tradicionalne pesme iz Pirota pošto deo hora čine i članice ženske pevačke grupe“ – kaže Silvija Nešić, dirigent Hora. Ona ističe da hor predstavlja grad Pirot na ovom zunačajnom festivalu ali i Srbiju jer je pirotski hor jedini koji iz naše zemlje učestvuje na ovom festivalu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker