Gradska hronika

Merkatus ove nedelje kreće sa šivenjem, prava radnika biće zaštićena

Zakupac kapaciteta “AHA Mure Prvi maj” koja ide u stečaj “Merkatus tekstil” počeće sa šivenjem u iznajmljenoj hali ove nedelje. U toku je pozivanje radnika koji će, kako bi njihova prava bila maksimalno zaštićena, za početak na osnovu ugovora o preupućivanju biti preuzeti od dosadašnje firme, ali će odmah po odlasku fabrike u stečaj biti sa svima zaključeni ugovori o radu.

Kako je Pirotskim vestima kazao Vidak Milatović, iz “Merkatus tekstila”, nema nikakvog razloga da se radnici boje da će angažovanjem u “Merkatusu” izgubiti neko od svoje zakonom garantovanih prava.

-Upravo kako bi zaštitili prava radnika oni će biti angažovani na osnovu ugovora o preupućivanju koji će važiti sve do momenta odlaska “AHA Mure Prvi maj” u stečaj. Tog momenta, sa svim radnicima biće zaključeni ugovori o radu tako da zaista nema nikakvih razloga za strah, odnosno sva prava radnika koja im sleduju odlaskom AHA Mure u stečaj biće im garantovana. U roku od dve nedelje ćemo obezbediti posao za oko 300 radnika, a šivenje će krenuti već ove nedelje po planu. U toku su završni radovi i na energani tako da sve ide svojim tokom-kaže Vidak Milatović za Pirotske vesti.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker