Gradska hronika

Mehanizacija i ljudstvo “Komunalca” na svim putevima na teritoriji Pirota

Ljudstvo i mehanizacija JP “Komunalac” Pirot od jutros, s obzirom na snežne padavine, intervenišu u svim pravcima. Temperatura nije u minusu pa se u gradu sneg otapa jer su ulice i trotoari posipani solju Saobraćaj vozila i pešaka odvija se bez većih problema. Od ranog jutra vlažan sneg se uklanja sa trotara, a interveniše i vozilo sa raonikom. Situacija je sasvim drugačija u brdsko planinskom području. Visina snežnog pokrivača je preko dvadeset santimetara, a na mestima gde ima nanosa skoro pola metra. Pet ekipa Komunalca interveniše na putevima izvan grada, rekao je Pirotskim vestima Milan Tončić, iz Zimske službe Komunalca.

“Kamion sa raonikom interveniše na deonici puta Pirot – brana HE Pirot – Zavojsko jezero. Ista ekipa nastavlja rad prema selima – Staničenje, Crvenče, Crnoklište, Vranište, Osmakova. Mašina sa raonikom “ULT” angažovana je na deonici Nišor, Gostuša, Bela, Pakleštica, Dobri Do. Na ovoj deonici na pojedinim mestima ima dosta nanosa snega pa se radi uz povećanu opreznost. Treća ekipa našeg Preduzeća je intervenisala i interveniše na kružnom putu, zatim ka Držini, Petrovcu i Vojnegovcu. Četvrta ekipa, gde je angažovan SKIP sa raonikom, je zadužena za Ragodeš, Bazovik, Orlju, Cerovu, Mirkovci i Šugrin”- izjavio je Tončić.

Milan Tončić je dodao da je peta ekipa koja koristi traktor sa raonikom angažovana u obližnjim pirotskim selima kao što su Gnjilan, Mali i Veliki Suvodol, Ponor, Barje Čiflik, i Rasnica, a da je oko 12 časova upućena mehanizacija prema Pasjaču i Sinjoj Glavi.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker