Sport

Međunarodni turnir “Vuk open” u džudou – Bronza za Miu, Sofiju i Ognjena

Pirotski džudisti osvojili su tri medalje na Međunardonom turniru „Vuk open“ u Nišu. Mia Nikolić, Sofija Jovičić i Ognjen Petrović osvojili su bronzane medalje na Međunarodnom turniru „Vuk Open“ koji je juče, 17. aprila, održan u Nišu. Dvadeseti jubilarni „Vuk open“, ove godine bio je jedan od najjačih turnira u zemlji. Učestvovalo je skoro 350 džudista iz Rumunije, Bugarske, Makedonije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije u kategorijama mlađe devojčice i dečaci, starije devojčice i dečaci i kadeti.

Pirotski Džudo klub „Ipon 010“ predstavljalo je četvoro takmičara. Imajući u vidu konkurenciju, u pirotskom Klubu veoma su zadovoljni postignutim rezultatom.

„S obzirom na izuzetno jaku konkurenciju i učešće džudista iz sedam zemalja, veoma sam zadovoljan postignutim rezultatima. Mia, Sofija i Ognjen bili su ravnopravni sa svojim protivnicima na borilištima, pa su o medaljama odlučivale nijanse. Uz malo sreće i naš četvrti takmičar Nikola Popović mogao je da stigne do bronzanog odličja, ali mu žreb nije bio naklonjen, pa će morati da se zadovolji sedmim mestom. Svi pirotski džudisti su pokazali veliku borbenost“ – rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba “Ipon 010”.

Drašković kaže da je ovaj uspeh dodatni podsrek za dalji ozbiljan rad. Vežba se i trenira naporno, jer
do kraja meseca predstoje turniri u Brusu i Nišu.

Foto: Džudo klub “Ipon 010”

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker