Ostale vesti

Međunarodni sajam učeničkih virtuelnih kompanija otvoren u Pirotu. Mnogo sjajnih preduzetničkih ideja na jednom mestu, poručio zamenik gradonačelnika Miloš Colić

Danas je u Pirotu, u hali Kej, u organizaciji Ekonomske škole Pirot, otvoren 9. Međunarodnog sajma virtuelnih preduzeća ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i turističko-ugostiteljskih škola Srbije, koji se po prvi put održava u Pirotu. Direktor Ekonomske škole Pirot Marjan Ćirić istakao je da svoje štandove u Pirotu imaju učenici 24 škole, među kojima je i škola iz Gabrova, iz susedne Bugarske, koja je partnerska škola pirotskoj Ekonomskoj školi. Ekonomska škola Pirot će ovaj sajam organizovati narednih deset godina, zahvaljujući veoma uspešnom dosadašnjem radu i rezultatima na ovom polju.

-U organizaciji Sajma imamo svesrdnu podršku Zajednice ekonomskih, pravno birotehničkih, ugostiteljsko-turističkih škola, a posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Pirotu ali i Tigar tajersu, koji nam je pomogao da opremimo Sajam štandovima-poručio je direktor Ćirić.

Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih, ugostiteljsko-turističkih škola Vladan Nicović koji je istakao da je zahvaljujući podršci Ministarstva prosvete i GIZ-a, početkom dvehiljaditih, izvršena reforma ekonomskih škola koja je osim novih obrazovnih profila podrazumevala i obuku nastavnika, stručnih saradnika i direktora za rad u novim uslovima.

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić izrazio je zadovoljstvo što se u Pirotu organizuje ovako važan Sajam.

-Ono što sam ja uspeo da vidim kada sam obilazio štandove jeste činjenica da se iz školske klupe izlazi na praksu, ali nivo kreativnosti i učenika i nastavnika u virtuelnim preduzećima jeste zaista veliki i to je ono što i država strateški razmišlja da unapredi, da prevaziđe jaz između tržišta rada i obrazovanja. Mislim da poslednjih godina na tom polju ima značajnih pomaka-poručio je Colić i dodao da će Grad Pirot uvek podržavati ovakve sajmove.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker