Gradska hronika

Međunarodna akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju

Pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na teritoriji Republike Srbije, od danas do 22. septembra, sprovode međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju. Akcija se sprovodi i na teritoriji grada Pirota.

Akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sprovodi se u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat “ROUDPOL dani bezbednosti“ čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope. U tu svrhu postavljena je internet prezentacija roadpolsafetydays.eu putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova u poslednjih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo je 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker