Ostale vesti

Mediji u Pirotu rade dobro, građanma u svakom trenutku dostupne pravovremene i tačne informacije, ocenjuje gradonačelnik Vladan Vasić

Koliko je važna  informacije iz prve ruke i kakv je značaj medija sa lokala i izveštača, pokazalo se prhodnih dana nakon akcidenta koji se dogodio u Pirotu, rekao je gradonačelnik, Vladan Vasić na prijemu za novinare koji se tradicionalno priređuje povodom novogodišnjih praznika. On je istakao da su pojedini mediji vrlo ružno preneli izjavu mnistarke zaštite životne sredine Irene Vujović koja  se sada jako negativno  komentariše po društvenim mrežama iako je ministarka došla u posetu gradu koji je imao ekološki incident i ponudila svoju pomoć u interesu svih građana. “O temama može da se diskutuje, to je stvar uređivačke politike i sposobnosti novinara kako će obraditi  temu. Prehodinih dana smo imali stotinu razgovora, odgovarali smo na pitanja svih medija sa glavnim ciljem da informišemo građane a kako će se to prezentovati na to ne možemo da utičemo jer je to često i  pitanje novinarskog kodeksa i kulture”- rekao je gradonačelnik Pirota Vladan Vasić.

Prema rečima gradonačelnika  ako nemamo pravovremene i istinite informacije onda imamo dezinformacije i imamo ljude koji šire paniku putem društvenih mreža. Ocenjujući rad medija u Pirotu  gradonačelnik je reka da mediji dobro rade i da onaj ko žeii da dobije informacije može da ih ima. Neobavešten može da bude samo onaj ko nije gledao ili nije služao, čitao. Sve zvanične informacije i obaveštenja bila su dostupna putem  svih  medija i na zvaničnim portalima gde e mogu pratiti i informacije  i za prethodni period tako da Piroćanci mogu da budu zadovoljni radom medija, kaže gradonačelnik Vasić. 

Govoreći o godini koja je pri kraju, gradočelnik je ocenio da je bila dosta uspešna, budžet je realizovan sa blizu 98%, sva veća plaćanja su izmirena i Grad nema dugovanja. On je podsetio da je u investicije  ove godine uloženo blizu 900 miliona dinara ne računajući velike investicije koje se finansiraju iz KfW izvora, izvora Evropske investicione banke i nisu uračunata  sredstva iz Ministarstva kulture za uređenje Doma vojske a to je iznos od tri milina evra.

Sledeće godine očekujemo veći investicioni ciklus s obzirom da će  početi izgradnja   postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vrednost investicije je 16 miliona evra. Takođe, biće započeti radovi  u vrednosti od 7 miliona evra na Regionalnoj deponiji  i očekujemo početak rada kupališta. To je bio jedan građevinski i budžetski podvig, za godinu i po  dana smo sagradili otvoreni plivački kompleks na dva hektara i da potpuno sami iz budžeta grada isplatimo više od 90% investicije, sledeće godine će u potpunosti biti izmirena. Imali smo 10 zasedanja skupštine koja su protekla bez većih problema, rekao je gradonačelnik i zahvalio se svojim saradnicima na svemu što je urađeno.  Svakako je  2022. godinu obeležila izgradnja kupališnog kompleksa, istako je gradonačelnik Vasić.

On je podsetio da je Svečana akademija koja je trebalo da bude održana juče, odložena za kraj janura.  Odložen je i doček Nove godine na trgu ali će biti i povoda i razloga za okupljanje građana i druženje. Svečana akdemija će biti održana 28. januara a novogodišnji koncert će biti održan na dočeku  Srpske nove godine.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker