Sport

Meč sa “Balkanom” odlična provera forme košarkaša Pirota

Prijateljska utakmica

KK “Pirot – KK “Balkan” 65 : 78 (15: 23) (15 : 19) (16:16) (19 : 20)

KK “Pirot” : Đonlić, Mukanović, Flenegan, Filipović, Dragović, Đorđević, Rašić, Pendić, Vraneš, Stefanović, B. Đorđević, Stojanović (K).

Pripremajući se za pretstojeće prvenstvo u najkvalitetnijem košarkaškom društvu Srbije košarkaši Pirota danas su se u Hali “Kej”, bez prisustva publike, sastali sa prvakom Bugarske, veoma dobrom ekipom koja je na turneji u Srbiji, KK “Balkan”. U veoma dobrom meču, koji je u pojedinim trenucima podsećao na prvenstveni, košarkaši domaćeg tima su poraženi. Bila je ovo veoma dobra prilika da sa jakim protivnikom stučni štab stekne pravi uvid o trenutnoj formi ekipe.

Već u prvoj četvrtini videlo se da je bugarska ekipa uigranija, fizički prilično spremna i sa višom postavom od tima Piroćanaca. Trener domaćeg tima, Marko Spasić, nije mogao da računa na povređenog Borka Đorđevića i Matovića pa su pojedini igrači igrali na drugim pozicijama nego što je to uobičajeno.U drugom poluvremenu košarkaši Pirota su pružili snažniji otpor što se vidi i po rezultatu u poslednje dve četvrtine. Naravno, ovo nije alibi, rekao je Marko Spasić, vremena ima do početka prvenstva, a do sada ni jedan trening nije održan u kompletnom sastavu sa “peticama” i “četvorkama” i prostora za napredovanje ima.

Bogdan Dragović, novajlija u ekipi Pirota, koji će svakoko biti velika uzdanica košarkaša Pirota u pretstojećem prvenstvu, kaže da je protivnik fizički dominantniji, ali da je njegova ekipa ipak uspela da dobro parira u mnogim elementima igre. Još uvek nije zadovoljan svojom igrom i očekuje da će forma doći u pravo vreme. Inače, veoma je zadovoljan atmosferom u Klubu i kaže da do sada tako nešto nigde nije doživeo.

Lazar Rašić, jedan od ljubimaca pirotske publike koji je ponovo u redovima košarkaša Pirota, kaže da se još uvek traži prava igra, pripreme su u punom jeku i sve u svemu bilo je važno da se vidi gde je naša ekipa u fizičkom smislu u odnosu na Bugare i da je uglavnom zadovoljan.

Današnju utakmicu košarkaša Pirota pratio je jedan od najboljih svetskih košarkaških stratega, Svetislav Pešić Kari.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker