Sport

Meč sa “Balkanom” odlična provera forme košarkaša Pirota

Prijateljska utakmica

KK “Pirot – KK “Balkan” 65 : 78 (15: 23) (15 : 19) (16:16) (19 : 20)

KK “Pirot” : Đonlić, Mukanović, Flenegan, Filipović, Dragović, Đorđević, Rašić, Pendić, Vraneš, Stefanović, B. Đorđević, Stojanović (K).

Pripremajući se za pretstojeće prvenstvo u najkvalitetnijem košarkaškom društvu Srbije košarkaši Pirota danas su se u Hali “Kej”, bez prisustva publike, sastali sa prvakom Bugarske, veoma dobrom ekipom koja je na turneji u Srbiji, KK “Balkan”. U veoma dobrom meču, koji je u pojedinim trenucima podsećao na prvenstveni, košarkaši domaćeg tima su poraženi. Bila je ovo veoma dobra prilika da sa jakim protivnikom stučni štab stekne pravi uvid o trenutnoj formi ekipe.

Već u prvoj četvrtini videlo se da je bugarska ekipa uigranija, fizički prilično spremna i sa višom postavom od tima Piroćanaca. Trener domaćeg tima, Marko Spasić, nije mogao da računa na povređenog Borka Đorđevića i Matovića pa su pojedini igrači igrali na drugim pozicijama nego što je to uobičajeno.U drugom poluvremenu košarkaši Pirota su pružili snažniji otpor što se vidi i po rezultatu u poslednje dve četvrtine. Naravno, ovo nije alibi, rekao je Marko Spasić, vremena ima do početka prvenstva, a do sada ni jedan trening nije održan u kompletnom sastavu sa “peticama” i “četvorkama” i prostora za napredovanje ima.

Bogdan Dragović, novajlija u ekipi Pirota, koji će svakoko biti velika uzdanica košarkaša Pirota u pretstojećem prvenstvu, kaže da je protivnik fizički dominantniji, ali da je njegova ekipa ipak uspela da dobro parira u mnogim elementima igre. Još uvek nije zadovoljan svojom igrom i očekuje da će forma doći u pravo vreme. Inače, veoma je zadovoljan atmosferom u Klubu i kaže da do sada tako nešto nigde nije doživeo.

Lazar Rašić, jedan od ljubimaca pirotske publike koji je ponovo u redovima košarkaša Pirota, kaže da se još uvek traži prava igra, pripreme su u punom jeku i sve u svemu bilo je važno da se vidi gde je naša ekipa u fizičkom smislu u odnosu na Bugare i da je uglavnom zadovoljan.

Današnju utakmicu košarkaša Pirota pratio je jedan od najboljih svetskih košarkaških stratega, Svetislav Pešić Kari.

 

Slične vesti

Back to top button