Ljudi velikog srca

Matea Lazarević danas ide na desetu operaciju

Naš mladi sugrađanin, devetogodišnji Matea Lazarević danas putuje na desetu operaciju – fibriotomiju, kod ruskih lekara. Novac za ovu operaciju u iznosu od preko 2.000 evra porodica Lazarević prikupila je putem fondacije Budi human, ali će Lazarevićima biti potrebna pomoć za oporavak nakon operacije i brojne troškove za dalja lečenja, kazala je Pirotskim vestima Mateina majka Monika.

-Želim da se zahvalim svima koji su bili uz nas svih ovih godina. Za ovu operaciju smo prikupili novac zahvaljujući Fondaciji “Budi human”, ali će nam pomoć biti potrebna i na dalje za dalja lečenja jer naša borba za Mateino zdravlje se nastavlja i nakon ove, desete po redu operacije. Osim postojećih bolesti, Matea je imao problem sa levim kukom koji je ispao iz ležišta zbog čega mora na operaciju jer ima strašne bolove a leva nogica mu se skratila sama po sebi zbog tog problema. I dalje će nam biti potrebna pomoć za skupu specijalnu hranu, lekove i sve što je potrebno za negu, a planiramo da mu nabavimo i auto sedište za invalide-kaže Monika.

Matea je na rođenju imao 1700 grama, sa dijagnozom gastrošiza, zbog čega je operisan sedam puta do sedmog meseca života. Nakon toga, dobija epilepsiju, hepatitis B, i tada je konstatovan najteži oblik cerebralne paralize.

Matea ne priča, ne hoda, propisan mu je mider radi podrške trupa pri sedenju, slabo vidi… Samostalno ne menja ni jedan položaj. Epi napadi se ponovo javljaju od 2014. godine, od tad ima epizode na spavanju i u budnom stanju u kojima se ukoči, podiže ruke, koluta očima, vrišti…

Olakšajmo Matei detinjstvo tako što ćemo zajedno prikupiti donacije za neophodne medikamente, rehabilitacije u banjskim uslovima, kao i za operaciju tetiva.

Za Matein osmeh! Budimo humani!

Pomozimo Matei!

Upišimo 354 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human354 i pošaljimo SMS na 455

160-480702-69

00-540-0002250.3
IBAN: RS35160005400002250303
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

NBS IPS QR kod

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker