Gradska hronika

Maršem i polaganjem cveća Besmrtni puk Pirot obeležio Dan pobede nad fašizmom

U organizaciji Besmrtnog puka, danas, 9. maja, i u Pirotu je obeležen Dan pobede nad fašizmom i 77 godina od završetka Drugog svetskog rata. Svečanost je počela okupljanjem članova boračkih i drugih organizacija i građana u centru Pirota, isped Doma kulture, odakle se krenulo u šetnju gradom do spomenika palim borcima, Dragoljuba Milenkovića Grce i Milorada Mančića Lukanjca, u parku na Kaleu. 

Posle polaganja cveća na spomenik palim borcima prisutne je pozdravio koordinator Besmrtnog puka za Pirot, Milan Stojanović, a kraći istorijski čas održao je profesor istorije i saradnik Muzeja genocida, Miša Anđelković.

“Danas, na Dan pobede nad fašizmom, negujući kulturu sećanja, prvi put u Pirotu odžava se marš Besmrtnog puka Pirot. Sama manifestacija ima isključivo antiratni i antifašistički karakter bez ikakve političke pozadine i poruke. Ono što je jako bitno jeste da se mi na današnji dan sećamo svih naših predaka i žrtava rata koji je vodio naš narod protiv okupatora. Želim da građanima Pirota čestitam Dan pobede nad fašizmom” – rekao je Stojanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker