Sport

Marko Spasić ponovo na čelu KK Pirot

KK Pirot će u narednom periodu trenirati Marko Spasić. Saradnja sa dosadašnjim trenerom Zoranom Milovanovićem  prekinuta je sporazumno a razlozi su, prema rečima Bojana Ranđelovića, predsednika kluba, finansijske prirode i politika kluba da okosnicu igračkog kadra čine košarkaši iz Pirota.  Novi, stari trener Marko Spasić kaže da je sa zadovoljstvom prihvatio ponudu svog matičnog kluba. On ističe da ostaju igrači iz prošle sezone a u toku su pregovori sa Piroćancima koji igraju na strani da se vrate i brane boje svog kluba. 

Bojan  Ranđelović, predsednik kluba kaže da su finansije  jedan od razloga zbog kojih Milovanović više neće voditi pirotski klub. “Klub ne može da podnese takvu finansijsku obavezu jer bi bilo na račun igrača, stručnog štaba i mlađih kategorija“ – rekao je  Ranđelović. Drugi razlog, po njemu je politika kluba po kojoj bi igrači iz Pirota trebalo da dobiju priliku da igraju za svoj klub. Ranđelović kaže da to nije samo odluka Upravnog odbora kluba već je doneta na osnovu konsultacija sa stručnim ljudima koji su godinama u klubu ili prate rad kluba poput Svetislava Karija Pešića,  Olivera Kostića i Saše Vasića.

Novi, stari trener, Marko Spasić, ističe da će isti igrači iz prošle sezone  biti okosnica ekipe ali su u toku pregovori Piroćancima koji bi mogli da se vrate i ponovo igraju za KK Pirot. Za kapitena ekipe Dušana Filipovića važno je što na okupu ostaje  ekipa koja je sa trenerom Milovanovićem  stigla do plej ofa i utakmice za plasman u viši rang takmičenja Košarkašku ligu Srbije.

Jedan od prioriteta kluba je i rad sa mlađim selekcijama. Vladimir Jovanović, koordinator mlađih selekcija kaže da školu košarke  pohađa oko 140 dečaka i da je masovnost bitna kako bi se  iz nje crpio kvalitet. Broj trenera je u mlađim kategorijama sa osam smanjen na četiri.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker