IntervjuSport

Marko Pešić, generalni menadžer Bajerna za Pirotske vesti: Luka će biti najbolji igrač među Pešićima

Nekada veoma uspešni košarkaš brojnih klubova širom Evrope – Piroćanac Marko Pešić, uspešan je i na veoma zahtevnoj poziciji generalnog menadžera Košarkaškog kluba Bajern iz Minhena, tima koji je sa njegovim dolaskom doživeo ogromnu ekspanziju i prekinuo dugogodišnju dominaciju berlinske Albe u nemačkoj košarci. Marko u intervjuu Pirotskim vestima kaže da će košarkaši Bajerna do kraja 2021. godine dobiti novu velelepnu dvoranu što će značiti i više prihoda od marketinga, bolje finansije pa samim tim i veća ulaganja u igrače i još veće uspehe kluba iz Minhena koji je sada standardni učesnik fajnal fora u Nemačkoj. Marko sa ponosom priča i o najmlađem Pešiću, mladom i izuzetno talentovanom sinu Luki, koji će, kako kaže njegov otac Marko,  sigurno biti najuspešniji košarkaš među Pešićima iz razloga što pomno sluša svog dedu – Svetislava Pešića.  

-Uslovi za rad su zaista odlični, svi smo ovde kao jedna velika porodica, infrastruktura je i sada odlična, a izgradnjom nove dvorane sve će dobiti jednu novu dimenziju. Svi smo na okupu ceo dan, i igrači i uprava, atmosfera za rad je odlična, ali sa druge strane nema radnog vremena, radi se po ceo dan, dosta se putuje sa ekipom, veoma je odgovoran posao jer se brinem i o sportskom delu i o finansijama i biznisu. Na svu sreću ovde imamo puno kvalitetnih ljudi punih entuzijazma što značajno olakšava rad i funkcionisanje kluba-kaže Marko i dodaje da su trenutne ambicije Bajerna najveće od kako klub postoji.

-Imamo dosta stabilan klub koji ne zavisi samo od sportskih rezultata, 2021. godine na jesen očekujemo da se izgradi nova dvorana koja će nam sigurno mnogo značiti i u smislu sporta i u smislu marketinga. To će nam omogućiti da se zaradi više para, da se investira više u ekipu i očekujemo da ćemo se u Evroligi stabilizovati kao jedan od top osam klubova-kaže Marko Pešić.

 

Marko Pešić: Pirot je grad koji se stalno razvija

Marko se redovno, bar koliko to obaveze dozvoljavaju, čuje sa ocem Svetislavom, a kako kaže, tradicija je da se svakog avgusta u Pirotu okupi cela porodica.

-Ponekad se sa Svetislavom ne čujemo i po dve-tri nedelje, zavisno od obaveza i mojih i njegovih. Ipak, imamo porodičnu tradiciju da se svake godine, tokom avgusta meseca, svi okupimo u Pirotu, dolazi i sestra sa porodicom, Svetislav i to vreme se trudimo da provedemo na najbolji mogući način. Obilazimo i grad i prelepu okolinu. Drago mi je da se Pirot menja na bolje i to se vidi svake godine kada dođem. Svake godine se nešto novo izgradi, uredi, napravi, mislim da je Pirot grad koji se stalno razvija. Čuva se i tradicija a o hrani, društvenom životu koji je jedinstven i neponovljiv, ne treba trošiti reči. To je uvek na vrhunskom nivou-navodi Marko

Najmlađi a najtalentovaniji

O svom sinu Luki, Marko kaže da je vrlo talentovan mladi košarkaš koji vredno trenira u mlađim selekcijama Bajerna, a posebno je važno što pomno sluša savete svog dede Svetislava.

-Mislim da će Luka biti najbolji košarkaš u našoj familiji, bolji i od dede i od mene. Razlog za to je što dobro sluša i prihvata sve savete dede Svetislava. Ja,  moram da budem iskren, to nisam radio, nisam ga slušao a da jesam mislim da bi i ja bio bolji igrač. Bitno mi je da se deca bave sportom, Luka je mnogo posvećem tom sportu, trenira i igra u ekipi ispod 14 godina-kaže Marko.

Bajern Minhen je, ne bez razloga, u svoje redove doveo i nove mlade pirotske trenere. Oliver Kostić već uspešno, nakon juniorske selekcije, trenira prvi tim Bajerna, a od novembra je u redove Bavaraca došao i Mihajlo Mitić, koji je imao uspešnu trenersku karijeru u Pirotu i Srbiji.

-Mihajlo je došao u novembru, stvarno se pokazao kao fantastičan radnik, kao momak koji je posvećem, za vikend je sa svojom ekipom sa svojom ekipom osvojio juniorsko prvenstvo države, prihvatili su ga fenomenalno, a Nemac kad te prihvati oni te prihvate i to znači da vrediš. Mnogo radi, posvećen je tako da se izborio za svoju šansu i mislim da će ostati duže ovde. Uostaom,  ja ne dovodim ljude zbog prijateljstva već one koji imaju kvalitet a on to definitivno ima-kaže Marko o Mihajlu Mitiću.

fotografije – privatna arhiva Marka Pešića

 

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker