Ostale vesti

Marko Kostić sa prelomom ključne kosti osvojio titulu prvaka države u motokrosu (VIDEO)

Pirotski motociklista Marko Kostić uspeo je u neverovatnoj trci i uz nadljudske napore da osvoji drugo mesto na stazi Motokros šampionata Srbije u Bačkoj Topoli, u najjačoj klasi MX1 i da osvoji titulu prvaka države. Marko je po završetku trke i osvajanja titule dobio prave ovacije od publike ali i vozača sa kojim se nadmetao zbog nadljudskih napora koje je uložio vozeći sa ozbiljnom povredom. 

Kostić je, kako je rekao Pirotskim vestima, u prvoj trci u prvom krugu, zbog prevelike želje da što pre izbije na čelo, pao i zadobio prelom ključne kosti. Međutim, Marko je odlučio da nastavi trku, iako mu je sugerisano da zbog ozbiljnosti povrede odustane i prepusti titulu, kako ne bi došlo do još teže povrede.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Evo kako se zavrsila sezona u B.Topoli ? Pozdrav familijo lavlje srce je veliko.

Објава коју дели MotoTubeSRB YOUTUBE (@marko71kostic) дана

-Nazalost nije išlo sve po planu, mogao sam da se izvozam lagano i osvojim obe titule i u nacionalnom i na Otvorenom šampionatu. Znao sam to dobro ali srce žudi za borbom i pobedom,  to nazalost nisam mogo da iskontrolišem i od prevelike želje da odmah izbijem kao vodeći sam pao. U trenutku sam zadobio jake bolove i ostao bez vazduha zaglavljen ispod motora. Odmah sam video da nešto nije uredu i da imam prelom. To me nije sprečilo da nastavim da vozim i obidjem jednog vozača i uzmem bar neke bodove. Posle trke sam otišao da me uvežu i fiksiraju rame i kost kako bih mogao da odvozim trku i uzmem bar bodove za titulu nacionalnog šampiona, ali posle starta adrenalin je proradio i čim je pala rampa tako je bol nestao. Šteta što je to stanje bez boli trajalo sam par krugova ali sam uspeo da završim na drugoj poziciji i uzmem titulu. Posle trke sam dobio velike ovacije i podršku publike i vozača jer niko nije verovao da ću uspeti uopšte i da vozim, a nikome na pameti nije bilo da ću da uspem da završim drugi na trci. Roditelji su me savetovali da ne vozim, ne trpim bol i prepustim titul  zbog straha od još ozbiljnije povrede i komplikacija, ali nisam mogao da se oprostim tako lako kad znam koliko sam truda uložio ove godine-kaže Kostić i dodaje:
-Naravno, hteo bi pre svega da se zahvalim BMW Servisu Mitić iz Niša koji mi je pripremio motor za poslednju trku, firmi “Elport” i kafiću “My Place Caffe”. Takodje svim prijateljima, poznanicima,navijačima i kolegama se zahvaljujem na velikoj pomoći ove godine jer su moja ogromna podrška. Bez porodice naravno ovo ništa ne bi bilo moguće jer su mi oni najveća podrska-kaže Marko za Pirotske vesti.
fotografija – Dejan Todosijević

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker