Gradska hronika

Marihuana u “alevoj paprici”! “Kreativnost” krijumčara droge nema granice

Carinici su u saradnji sa policijom 19. marta 2019. godine, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili pokušaj jednog putnika da u kesici sa “alevom paprikom” i donjem vešu prokrijumčari marihuanu.

Prekršaj je otkriven kada je oko 9 časova na red za kontrolu stigao autobus bugarskih registarskih oznaka koji je iz Sofije išao ka Parizu.

Iako su i vozači i putnici u razgovoru sa carinskim službenicima rekli da nemaju ništa prijave, pregled torbe za laptop jednog od njih pokazao je zanimljiv sadržaj.

Naime, u pomenutoj torbi koja se nalazila na sedištu jednog 27-godišnjeg bugarskog državljanina carinici su zatekli neočekivanu stvar – kesicu sa alevom paprikom.

U njoj se, pored ovog začina, našla i plastična kesica puna marihuane, pa se pretpostavlja da je putnik nameravao da jakim mirisom paprike zakamuflira takođe intenzivan miris – marihuane.

Međutim, tu nije bio kraj, jer je ličnim pretresom ustanovljeno da se u donjem vešu ovog putnika nalaze i dva ”džointa” – ručno zamotane cigarete od marihuane.

Za carinike nije nepoznata tehnika kamuflaže mirisa koju primenjuju krijumčari, a u opisu posla im je da kontrolišu svaku nelogičnost koju zapaze – kao što je aleva paprika u torbi za laptop.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker