Ljudi velikog srca

Maratonac velikog srca – Aleksandar Kikanović na humanitarnim maratonima pretrčao preko 5.000 kilometara. Sada trči za lečenje malog Koste!

Maratonac iz Loznice Aleksandar Kikanović, na svojoj humanitarnoj misiji – svojevrsnom humanitarnom maratonu sa ciljem pomoći lečenju mališana Koste, koji boluje od teške bolesti, danas je prošao i kroz Pirot. Aleksandar trči od Krupnja do Sofije, nešto preko 560 kilometara, a plan mu je da, kada dođe u Sofiju, pomoli se moštima Kralja Milutina u Crkvi Svete Nedelje, nakon čega će prisustvovati utakmici između Bugarske i Srbije.

-U Sofiji će nas sačekati naš ambasador Željko Jović pa ćemo prisustvovati meču Bugarska – Srbija. Tamo ćemo predstaviti našu misiju i nadam se da ćemo pomoći malom Kosti da ode na lečenje-kaže Kikanović.

Na humanitarnim maratonima istrčao preko 5.000 kilometara

Inače, ovo je njegova peta ovakva humanitarna misija, do sada je trčao do Hilandara, Rusije, Ostroga, manastira Tumane…

-Sada trčim do Sofije, reč je o turi od oko 560 kilometara, želim da ovim poduhvatom animiramo ljude, okupiramo im pažnju i preusmerimo na lečenje malog Koste. Apelujem na sve da se odreknu jedne kafe i uplate humanitarni SMS – 1331 na 3030, za lečenje malog Koste. Želim da se zahvalim i na podršci Gradu Pirotu i gradonačelniku Vladanu Vasiću, svaka podrška na ovakvom poduhvatu mnogo nam znači-kazao je Kikanović.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker