Kultura

Manekenka i mlada kreatorka Sanja Janković izuzetno uspešno prezentovala svoju prvu modnu liniju na Serbia Fashion Week-u

Naša sugrađanka, Sanja Janković, uspešna manekenka, imala je veoma zapažen nastup na ovogodišnjem izdanju elitnog modnog događaja – Serbian Fashion Week-u, koji je održan u Novom Sadu. Na ovom događaju Sanja je prezentovala svoju prvu modnu kolekciju – “Seduce me”, koju čine odevni predmeti visoke mode. Jankovićeva je kazala Pirotskim vestima da se nada da će uskoro svoju modnu kolekciju prezentovati i pred pirotskom publikom.

foto / privatna arhiva

-Naime 30. aprila sam imala priliku da predstavim svoju prvu kolekciju na Serbia Fashion Week-u u okviru takmičenja Nation Fashion Talent Design Competition. U pitanju je kolekcija pod nazivom ,,Seduce me” koju čine odevni komadi visoke mode, duge večernje haljine, korseti i slično. Paleta boja kolekcije je crno – ljubičasta, jako fini materijali i zahtevni krojevi-kaže Jankovićeva.

foto Serbia Fashion Week/Srđan Aleksić

Po njenim rečima, u proteklih par meseci uzbudjenje je raslo iz dana u dan.

-Sve smo lepo pripremili, poučena iskustvom znala sam šta nam je potrebno i kako sve funkcioniše na dan revije. Tog dana nisam osećala strah i tremu, razmišljala sam da je ovo tek jedna u nizu od uspešnih kolekcija i modnih revija. Rano ujutru održali smo kasting za modele, odabrali devojke, odradili smo fiting i kasnije probu revije. Imali smo sreću da odaberemo visoke devojke, slične meni tako da su moje krojačice – teta Olja i Marina imale vrlo minimalne popravke u vidu kraćenja duzine, suzavanja i slično. Veliki trud je uložen prethodnih par meseci, ali upravo i tog dana. Moja sestra Saška, majka i moj Milan su mi bili velika pomoć i unapred upoznati sa planom i zadacima . Pripreme za reviju počele su oko 16h. Najpre je odradjena šminka, zatim frizura i kako bi manekenke bile spremne oblačili smo u kreacije i vršili poslednje pripreme. Haljine, nakit, sjaj je bio svuda oko nas. Kada je došao moj ostatak porodice iz Pirota otac, ujak, ujna, braća i sestre i ostali znala sam da imam sve što je potrebno da to veče i taj moj momenat bude u punom sjaju. Kada sam se obukla i spremila, presla iza piste čekala početak revije, čula sam početne taktove muzike za moju reviju krenuli su leptirici da lete u meni i čujem otkucaje svog srca. U tom momentu sam želela da budem i u publici i da ispratim tok revije, medjutim strpljivo sam čekala. Vratila se poslednja manekenka sa piste, zatim su sve devojke krenule na defile i čekala sam momenat kada ja treba da izadjem, poslednja. Razmišljala sam da je to revija koju radim kao model, da me ne bi savladale emocije i počela da plačem od sreće. Dok sam izlazila obuzela me je sreća, osećala sam se tako lagano, kao da lebdim, aplauz, uzvici iz publike, blicevi aparata… Medjutim u momenatu poziranja ispred fotografa, kada sam se okrenula i videla moju ljubav kako mi prinosi cvece i govori : ,, Najbolja si, najbolja!!!”nisam mogla da zadržim suze i oslobodila sam emocije koje sam držala u sebi od samog početka. Videvši roditelje, sestru, porodicu emocije su bile još jače i još više su me preovladale na pisti. Kada smo zasli u bekstejdz dobila sam ogoman aplauz mojih manekenki, volontera, fotografa…Suze u očima nisu mogle da zadrže ni manekenke, moje najdraže kolegince koje su se zaista potrudile da iznesu kolekciju na najbolji mogući način. Velika pohvala od organizatora takmičenja, reči čestitke od takvih ljudi su mi još jednom potvrdile da ono što radim, radim zaista dobro. Hvala puno još jednom svima, na divnim recima, čestitkama, izvinjavam se ukoliko nisam nekome stigla da odgovorim, zaista je bilo puno podrske nasih sugradjana. Hvala Vam još jednom! Puno ljubavi za sve! Naravno, planiram da prikažem kolekciju u svom gradu, o detaljima kada i gde obavestiću Vas blagovremeno. Čestitam pobedniku Nenadu i želim mu puno srece na prezentaciji u Dubaiju! Hvala puno Vama i Pirotskim Vestima sto su uvek uz mene i podržavaju me-poručila je Jankovićeva.

foto Srđan Aleksić/Serbia Fashion Week
foto Nikolina Osmić/Serbian Fashion Week

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker