Gradska hronika

Mame žele mesto u gradu za dojenje i presvlačenje beba

Interaktivna radionica pod nazivom “Mame koje imaju podršku duže doje” okupila je  majke i trudnice sa ciljem da razmene iskustva i korisne savete  o dojenju i budu međusobna podrška na najvažnijem životnom zadatku.  Radionica je održana u holu Doma kulture kao  centralnu aktivnost projekta koji se ralizuje pod pokroviteljstvom grada Pirota u okviru Lokalnog plana akcije za decu.

Majke i trudnice razmenile su savete i iskustva o dojenju i pokrenule neka važna pitanja koja se odnose na dojenje bebe van kuće,  kaže  Aleksandra Todorović, predesdnica UG Roditelj Pirot. Ona smatra da je važno da Pirot dobije mesto odnosno adekvatno opremljen kutak gde će majke moći da podoje i presvuku bebu. “Gotovo sve žene koje smo okupili sinoć istakle su da imaju problem kada moraju sa bebom da budu van svoje kuće i da u gradu ne postoji adekvatno mesto gde bi presvukle ili podojile bebu” – kaže  predesdnica UG Roditelj Pirot .

U okviru istog projekta UG Roditelj Pirot večeras od 19 sati ispred Doma kulture organizuje  “Puzijadu 2022”. Ove manifestcije  su ujedno doprinos u obeležavanju  Svetske nedelje dojenja koja traje od 1. do 7. avgusta i obeležava se u više od 170 zemalja sveta.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker