Gradska hronika

Malom Matei i dalje potrebna pomoć

Mali Piroćanac Matea Lazarević, koji boluje od nekoliko teških bolesti poput hepatitisa B, epilepsije, a od rođenja je imao čak sedam teških operacija zbog komplikacija sa crevima, zahvaljujući humanim Piroćancima koji su u organizaciji pirotskog Rotarakt kluba sakupili značajnu novčanu pomoć, dobio je potpuno opremljenu specijalnu sobu kako bi mogao da radi neophodne vežbe. Ipak, mukama porodice Lazarević ovde nije kraj, jer je i dalje Matei svakog meseca za lečenje i skupu uvoznu hranu neophodno mnogo novca. Matein otac Miljan, koji radi kao pekar,  šest meseci nije primio platu, a i majka Monika nigde ne rade pa je ovoj porodici praktično konstantno neophodna pomoć.

matea lazarevic_1

Kako je Monika kazala za TV Pirot, zahvaljujući humanim Piroćancima uspeli su da opreme sobu u kojoj Matea može da rade neophodne vežbe. Matea ove godine puni četiri godine.

-Sredili smo mali kutak za njega sa spravicama gde svaki dan vežbamo i spremamo se za dalju rehabilitaciju u specijalnoj bolnici u Beogradu. Uz pomoć ovih vežbi i sprava koje smo nabavili, Matea se dosta bolje oseća, opušteniji je, ali i dalje pije specijalne lekove, uvoznu hranu, pa nam je i dalje svakoga meseca neophodno 80.000 dinara za lekove i hranu, a suprug Miljan šest meseci nije primio platu, a drugih izvora primanja nemamo u kući-kaže Monika.

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Podelite dalje da sto vise ljudi pomogne,nego nije mi samo jasno da dete nisu od poslednje akcije izlecili od Hepatitisa B koji se LECI, da niste pogresili nesto pa da je u pitanju Hepatitis C??Nek me neko ispravi ako gresim….

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker