Ljudi velikog srca

Malog Mateu marta čeka deveta operacija po redu – porodici potrebna pomoć

Porodici Matee Lazarevića, našeg malog sugrađanina koji od rođenja pati od teških zdravstvenih komplikacija zbog čega je do sada imao čak osam operacija, marta očekuje još jedna – deveta po redu operacija koju bi trebalo da, ukoliko porodica prikupi potreban novac, obave ruski hirurzi u Ćupriji koji marta dolaze u Srbiju.

Kako je Pirotskim vestima kazala Mateina majka Monika, u planu je da se radi zahvat na rukama – takozvana fibriotomija. Isti zahvat tokom poslednje operacije rađen mu je na nogama a sve sa ciljem da mu se kroz ovakve zahvate značajno poveća kvalitet života.

Matea je rođen 2012. godine. Na rođenju je imao svega 1700 grama, sa dijagnozom gastrošiza, zbog čega je operisan sedam puta do sedmog meseca života. Nakon toga, dobija epilepsiju, hepatitis B, i tada je konstatovan najteži oblik cerebralne paralize.

Matea ne priča, ne hoda, propisan mu je mider radi podrške trupa pri sedenju, slabo vidi… Samostalno ne menja ni jedan položaj. Epi napadi se ponovo javljaju od 2014. godine, od tad ima epizode na spavanju i u budnom stanju u kojima se ukoči, podiže ruke, koluta očima, vrišti…

Olakšajmo Matei detinjstvo tako što ćemo zajedno prikupiti donacije za neophodne medikamente, rehabilitacije u banjskim uslovima, kao i za operaciju tetiva.

Pomozimo Matei! Upišimo 354 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker