Obrazovanje

Mališani uživali u aktivnostima u netaknutoj prirodi Stare planine

U Dojkincima je, u Sportsko rekreativnom centru, nekadašnjoj karauli, održan petodnevni Kamp “Pobednik” za decu uzrasta od šest do 10 godina. Organizator kampa je SU “Pobednik”. 

Sa mališanima su bili profesori fizičkog, učiteljice, vaspitačice, lekari i kuvari, svi na istom zadatku, da mališani uživaju tokom svog boravka u prirodi.

Sportske aktivnosti imaju za cilj unapređenja zdravlja dece kao i jačanje vere u sebe i podizanje njihovog samopouzdanija. Celodnevni boravak dece na otvorenom daleko od gradske vrevine na čistom vazduhu, pogoduje unapređenju kardiorespiratornog sistema. Zabrana korišćenja telefona i interneta tokom čitavog boravka, rezultira boljoj komunikaciji među decom i razvoju njihovih socijalnih veština.

“Zadovoljni smo odzivom brojem dece koja su pohađala naš kamp. Da smo uradili odličnu stvar govore brojni pozitivni komentari roditelja i osmesi i radost na licima dece. Da bi deca zavolela prirodu i okruženje u kojem žive moramo ih prvo upoznati sa njime. Očuvanje životne sredine i briga o njoj je jedan od ciljeva boravka dece na kampu. Lično smatram da ovakvi kampovi predstavljaju budućnost u radu sa decom jer ih vraćaju na mesto gde pripadaju, a to je život u skladu sa prirodom,” navodi predsednik udruženja Pobednik dr Nemanja Cvetković.

foto i video Aleksa Cakić

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker