Lokalna samouprava

Mališani u kabinetu gradonačelnika povodom Dečje nedelje

Povodom početka obeležavanja Dečje nedelje, mališani iz Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj, ali i školarci iz pirotskog osnovnih i srednjih škola, danas su imali prijem u kabinetu gradonačelnika Pirota i mogli da vide kako izgleda radni dan gradonačelnika Vladana Vasića.

Mališane je najpre u Svečanoj sali Gradske uprave pozdravima pomoćnica gradonačelnika Milica Golubović koja je kazala da se Dečja nedelja po tradiciji u Pirotu obeležava godinama unazad, a moto ovogodišnjeg obeležavanja je “Da pravo svako dete uživa lako”.

-Trudićemo se da još veći akcenat stavimo da decu i dečja prava. Gradska uprava se godinama unazad konstantno trudi tokom cele godine da obezbedi što je moguće bolje uslove za mališane. Grad Pirot je među prvima u Srbiji usvojio Lokalni plan akcije za decu koji se uspešno sprovodi, a ove godine treba da usvojimo i revidirani LPA-kazala je pomoćnica Golubović.

Svetlana Tomić, iz Udruženja Prijatelji dece kazala je da se kao i svake, i ove godine Dečja nedelja obeležava velikim brojem događaja.

-Naša lokalna samouprava podržava brojna udruženja i projekte vezane za decu. Moram i da pohvalim gradonačelnika koji striktno poštuje Povelju o pravim dece pa nas svake godine poziva da na svečan način počnem0 obeležavanje Dečje nedelje-kazala je Tomićeva.

Gradonačelnik Vasić zahvalio se svima koji brinu o deci.

-Mislim da deca u Pirotu rade u dobrim uslovima. U proteklom periodu smo obavljali vrtiće, škole, izgradili mnogo igrališta, ali najbitnije je pružati ljubav deci i to svi mi treba da imamo na umu-kazao je Vasić i dodao da će Pirot svake godine biti lepše mesto za život najmlađih.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker