Kultura

Mališani se družili sa poznatim književnicima Vladom Arsićem i Brankom Stevanovićem

Nakon veoma uspešne ovogodišnje Čitalačke značke, u organizaciji Narodne biblioteke Pirot, na kojoj je učestvovalo preko 700 pirotskih osnovaca, danas je u čitaonici Narodne biblioteke za najuspešnije na ovom takmičenju organizovano druženje sa poznatim našim piscima Vladom Arsićem i Brankom Stevanovićem.

Vlada Arsić je kazao da uvek rado dolazi u Pirot, a ranije je dolazio kao novinar. Sada promoviše svoju najnoviju knjigu koja će mališanima biti izuzetno interesantna.

-To je zbirka od devedesetak priča koje su prilagođene uzrastu od 7 do 107 godina. Tu će deca moći da čuju da je jedan Franc List prvi koncert u životu imao kod Zrenjanina u Ečkoj, čiće da je Srbija imala jednog papu u Vatikanu, da je Milanski edikt u stvari napisao čovek koji je živeo u Srbiji, zatim da smo 1939. godine imali trku Formule 1 u Beogradu-kazao je Arsić.

Književnik Branko Stevanović kazao je da da će pirotskim mališanima govorio o knjizi “Urnebesna fizika”.

-Osim mene, autori knjige koja je doživela čak 10 izdanja su i Igor Kolarov i Svetislav Paunović. Knjigu je objavila Laguna i za kratko vreme je doživela deset izdanja ukupnog tiraža od 23.000 primeraka, uz jedno izdanje na makedonskom u tiražu od 1.000 primeraka. Ni nama nije jasno kako se ta knjiga brzo primila među decom i odraslima-kazao je Stevanović.

Sara Nikolić, učenica četvrtog razreda OŠ “8. septembar”, koja je osvojila prvu nagradu, kazala je da najviše voli da čita avanturističke knjige.

-Najzanimljivija knjiga mi je bila “Pet prijatelja u novoj avanturi”. Mnogo mi znači mogućnost da se družimo sa piscima na ovakav način-kazala je Sara.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker