Božićna škola sporta

Mališani proveli zimski raspust učeći tajne pekarstva i izrade mlečnih poslastica

Još jedna u nizu Božićna škola pekarstva i mlečnih poslastica uspešno je realizovana u Mlekarskoj školi „Dr Obren Pejić“. Mališani iz pirotskih osnovnih škola imali su priliku da se u periodu od 10.2 – 14.2 2020. godine upoznaju sa osnovama pekarskog i poslastičarskog zanata. Uz druženje i zabavu, pirotski osnovci su napravili svoje prve pogačice, kifle, pice, krempite, voćne jogurte u pekarskoj radionici Mlekarske škole.

Obuku su vodili profesori iz oblasti pekarstva Žarko Stojanović i Tijana Manić Cvetković i pomoćni nastavnik Irena Antić, a iz oblasti mlečnih poslastica profesor Marija Krstić Ćirić. I ove godine Božićna škola pekarstva i mlečnih poslastica bila je jedna od posećenijih aktivnosti u okviru Božićne škole sportova.

Na kraju su uz kolače i osveženje, koje su sami napravili tokom ove kratke obuke, svim polaznicima podeljene diplome za učešće i pokazane rezultate.
„Još jedna uspešno realizovana Božićna škola pekarstva je za nama. Zadovoljni smo odazivom dece. Posebno raduje činjenica da nam se neki učenici rado vraćaju i žele da nadograde već stečene veštine iz pekarstva. To je pokazatelj da smo dobro radili svih ovih godina. Trudićemo se da i naredne godine ovu manifestaciju obogatimo novim sadržajima, deci približnijim i interesantnijim.“ – rekao je profesor Žarko Stojanović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker